Vi ses i rätten! Historierna bakom de konstigaste stämningarna någonsin

Har du hört talas om den amerikanska damen som brände sig på McDonald's kaffe och blev rik när hon stämde företaget? Jag antar det, det är en sann historia som blivit är en riktig klassiker 

Det var länge sen jag hörde berättelsen, men när jag blev påmind den häromdagen väcktes min nyfikenhet; jag ville hitta fler konstiga rättegångshistorier. Efter en snabb internetsökning uppenbarade sig en skatt av uppseendeväckande stämningar. Jag bestämde mig för att göra en lista med mina favoriter. Mycket nöje! 

 

Richard Harris mot Bud Light 

När Richard Harris satt hemma och tittade på TV visades en reklam för det populära ölmärket Bud Light. Filmen porträtterade en fantastisk fest, fylld av vackra människor som dansade och drack öl. Harris blev upprörd eftersom han inte kände igen sig i verkligheten som filmen målade upp. Enligt honom innebar Bud Light illamående och dåliga minnen, inte sällskap med attraktiva människor. Harris tänkte inte finna sig i att vara en måltavla för falsk marknadsföring och han bestämde sig för att stämma Bud Light på 10 000 dollarTyvärr, för Harris, var hans argument inte tillräckligt starkaJuryn dömde för Bud Lightoch företaget kunde fortsatte visa sina produkter tillsammans med det ljuva livet.  

 

Skönhet på insidan?  

Jim Feng och hans fru var ett ungt par som äntligen skulle uppfylla sin dröm och bli föräldrar. Men tyvärr blev det inte riktigt som de tänkt och allt tog en tråkig vändning när Jian såg sin nyfödda bebis för första gången. Anledningen? Barnets utseende var allt annat än han hade föreställt sig och han vägrade att acceptera att han var pappan.  

Jims första misstanke var att barnet tillhörde hans frus okända älskare. Paret gjorde ett DNA-test men till Liams stora besvikelse visade resultatet att han var fadern. Här kan man tänka sig att historien skulle tagit slut, men Liam var säker på sin sak. Driven av fåfänga och vansinne valde han att dyka djupare. 

Efter en ordentlig utredning fick Liam förklaringen han var ute efter. Det visade sig att hans fru genomgått plastikkirurgi innan de gifte sig, vilket innebar hennes gener inte matchade hennes utseende. Liam kände sig lurad och stämde sin fru på en rejäl summa pengar. Något förvånande, och mycket tragiskt, så vann han fallet 

Lee Brook mot Lee Brook 

Lee var en troende man vars religion förbjöd alkohol. Tyvärr tyckte Lee om att bli på lyset lite då och då, men en dag fick han nog. Han bestämde sig för att ta sig i kragen och stämde sig själv på fem miljoner dollar.   

Att stämma sig själv är minst sagt motsägelsefullt, men Lee hade en idéEftersom han satt i fängelse hade han begränsade möjligheter att tjäna pengar. Därför tyckte han att staten skulle gå in och betala hela beloppet. I efterhand kan vi ge Lee poäng för hans kreativitet, men det var inte tillräckligt för att förföra juryn som dömde till fördel för Lees drickande jag.  

Släkten är värst 

Sean firade sin åttaårsdag när han överraskades av sin favoritsläkting Faster Jen. Sean älskade Jen och när hon kom in genom dörren blev han vild av lycka och sprang för att krama henne. Faster Jen var inte beredd på det fysiska välkomnandet och när Sean flög in i hennes armar tappade hon balansen, trampade snett och bröt ankeln.  

Jag tycker historien är ganska gullig, men det gjorde inte Faster Jen. Hon menade att Sean varit oerhört vårdslös och stämde sin brorson på 128 000 dollar. Ett av hennes argument var att hon inte längre hade möjligheten att föra sig som en riktig dam, till exempel hade hon inte kunnat stå och balansera en tallrik med snittar vid en middag med sina väninnor. Som tur var för lille Sean så tyckte inte juryn lika mycket om hans faster som han gjorde och de valde att lägga ner fallet.  

Mardrömsdejten  

Brendan Vezman hade bjudit Sarah på en blinddejt för att se superhjältefilmen Guardians of the Galaxy 2. Dejten började bra, men en bit in i filmen tog Sarah upp sin telefon och började sms:a. Romantiken var bruten och Brendan blev irriterad. Han bad henne lägga ner telefonen och fokusera på filmen istället. Tyvärr så hade hon inget större intresse för actionfilmer och hon vägrade. Brendan var envis och han fortsatte tjata. Tillslut blev det för mycket, Sarah fick nog och lämnade biosalongen i vredesmod 

Dejten som börjat bra hade kraschat i totalt fiasko. Det tänkte Brendan inte finna sig i eftersom det var han som betalat för biljetten. Han bestämde sig för att stämma Sarah på 17.31 dollar; priset för hela biobesöket. Målet gick aldrig till domstol men Brendan fick faktiskt sina pengar. Sarah betalade direkt när hon blev informerad om stämningen. Hon hade bara ett krav: att hon aldrig skulle behöva höra från Brendan igen 

Brooklyn Streets 

Bernard Bay, även känd som Brooklyn Streets, var en 32 årig självutnämnd rappare och musikguru som väntade på sitt stora genombrott. Eftersom han inte slagit igenom så hade han ett stort problem: han kunde inte leva den glamorösa livsstilen som han såg som en förutsättning för, snarare än ett resultat av, hans dröm. Han skyllde på sina föräldrar som han menade inte var tillräckligt moraliskt stöd, och han stämde dem på 200 000 dollar. Beloppet var högt men noga kalkylerat, det var tillräckligt för att Brooklyn skulle ha råd att köpa två Domino's Pizza- franchises som skulle dra in pengar till hans "bling". När Brooklyn Streets mamma fick höra att hennes son stämt henne svarade hon att han borde "skaffa ett jobb". Juryn höll med och Brooklyn Streets fick gå hem tomhänt. 

Det här var ett axplock från den uppsjö av historier om helt osannolika fall. Om du känner till något tveka inte på att dela med dig av den i kommentarsfältet. Välkommen in på Ageras blogg för mer underhållande och informativ läsning. 

Posted: 09 Oct, 2017 (Updated: 15 May, 2018)

Joakim  Carlsson

Läs mer av denna skribent

Ageras erbjuder inte själva ekonomiskt eller juridisk rådgivning, utan har istället valt att samarbeta med redovisningskonsulter, revisorer och jurister som kan hjälpa dig i dessa ärenden. Fyll i formuläret här nedan och få inom kort offerter från professionella experter och rådgivare:
Revisor
Redovisningskonsult