Affärsplan

En affärsplan är en överblick över företaget och innehåller bland annat affärsidén, hur företaget fungerar i praktiken, framtidsplaner, mål samt vad företaget ska göra för att nå sina mål. Affärsplanen är ett styrmedel som gör att du kan se företagets styrkor och svagheter, både internt och externt, och därmed har lättare att omsätta handlingar i praktiken.

Syftet med affärsplanen

En affärsplan har två överordnade syften. Dels ska den skapa överblick internt och dels fungerar den som ett kommunikationsmedel utåt mot andra intressenter som investerare, banker och eventuella partners. 

Det finns ingen lag som säger att ett företag måste ha en affärsplan. Däremot finns det flera fördelar med att ha en. Att skriva en affärsplan gör nämligen att man tvingas tänka igenom alla delar i verksamheten. Ju mer noggrann du är, desto mer mening ger planen för både dig och potentiella investerare.

Här hittar du en guide till hur du skriver en affärsplan. 

Är du entreprenör och behöver en redovisningskonsult eller revisor till ditt företag? Ageras hjälper dig hitta en som matchar dina behov - kostnadsfritt. 

Klicka här och få tre gratis offerter