0.00 / 0 Omdömen

Eleonora Berglund

Begär offert
Beskriv ditt företags behov. Få en kostnadsfri offert från EBerglundRedovisning.
Jag, Eleonora, är EBerglund Redovisning. Jag står mitt i livet med en liten familj på tre styckna medlemmar, där två av oss jobbar som egna företagare (lilltjejen har några år kvar innan hon tar över efter nån av oss föräldrar).

Jag startade min bana mot dagens företag med att gå Handel- & Kontorsutbildningen på gymnasiet här i Sandviken, där jag är född och uppvuxen. Under de närmaste åren efter gymnasiet så jobbade jag främst inom handels men hann även med att läsa lite kurser på komvux. Jag har alltid haft mitt mål med att jobba mot ekonomi men avstickaren mot handel var enklare att komma in på.

2017 började min resa mot ekonom på "riktigt" med att jag skickade in min ansökan till affärshögskolan, där jag kom in och började augusti 2018. Under studietiden ingick det två LIA-perioder, där man är ute på företag och lär sig praktiskt hur alltihopa fungerar och hänger ihop. Min anställning inom ekonomi blev en av mina LIA-platser, där blev jag kvar i ca ett år.

Så nu är jag här, 2021, med mitt företag där jag erbjuder hjälp med klients bokföring, leverantörsreskontra, fakturering, lönehantering, olika rapporter som t.ex. moms. Jag är även behjälplig med förenklat årsbokslut och årsbokslut, olika deklarationsblanketter som klient kan behöva hjälp med. Mycket kan jag hjälpa till med och det jag inte kan tar jag reda på, så lösningsorienterad är ett ord jag gärna vill använda som en beskrivning av mig själv.
/Eleonora 2021

  • Ej angivet
  • Ej angivet
  • Ej angivet
  • Ej angivet

  • Har inte riktigt fått till några specifika kompetenser ännu men egenskaper jag har: Noggrannhet - jag har ett samhällsengagemang så jag har suttit både som valförrättare och rösträknare. Siffernyfikenhet - Allt går att räkna med och att räkna ut. "Många b

Inga certifieringar har angivits

  • Custice/USC
    Ekonomiansvarig
    05/2020 - 01/2021
    Ansvarsområden: Bokföring, fakturering, leverantörsreskontra, lönehantering, rapport av moms och skatteinbetalningar. Se till att pengar in/ut flöt på och att det kom in i bokföringen rätt. Att händelserna skedde på sina specifika datum tex skatteinbetalningar och löneutbetalningar. Hanterade även kontakt med FK och Af.
  • Coop Mitt
    Butiksbiträde
    04/2015 - 12/2016
    Kassahantering, serva kunder och varuplock. Sedvanliga uppgifter i livsmedelsbutik.

  • Yrkeshögskoleutbildning
    Affärsinriktad Redovisningsekonom (4)
    08/2018 - 06/2020
    Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen. Efter examen har du fördjupad kunskap inom redovisning, bokslut, deklarationsarbete, handelsrätt och beskattningsrätt samt övergripande kunskap om lönehantering. Förutom den teoretiska kunskapen får du praktisk erfarenhet av bokföring och redovisning, då du kontinuerligt arbetar direkt med olika affärssystem under studietiden. Du kommer även öva på att kommunicera åtaganden och lösningar inom redovisning, då kommunikation hänger ihop med den rådgivande roll som branschen efterfrågar allt mer.
  • Komvux
    Komvux
    08/1997 - 06/2000
    Företagsekonomi, Handel och Administration, Allmänna kurser - Matematik, Engelska, Svenska, Samhällskunskap, Historia, Datakunskap (bl.a. WebDesign, Datapresentation, Datahantering, Tangentbordsteknik), Företagsekonomi, Affärsjuridik.
  • Gymnasium
    Handel & Kontor/Administration
    08/1991 - 06/1993
    Utbildning där man kan på ett eller annat sätt arbeta med handel av varor och tjänster, administration, kommunikation eller marknadsföring. Halva utbildningstid genomförs som lärling på praktik ute i arbetslivet. Efter utbildningen kan man därför börja arbeta direkt eller läsa vidare på högskola och universitet.

Inga kurser har angivits

Inga priser eller utmärkelser har angivits

  • svenska -
    Native or bilingual proficiency
  • engelska -
    Limited working proficiency