Vi har fått chansen att prata med Lotta Jansson och hennes son Peter Jansson som förenar sina intressen för två olika världar i driften av musikproduktionsbolaget Grey Scale Recordings, GRSC. Lottas engagemang och intresse inom företagsekonomi och Peters kärlek till musiken visade sig bli en perfekt match när det kom till att driva bolaget där Peter är operativt verksam musikproducent, medan Lotta tar hand om det administrativa och ekonomin. 

GRSC Label är ett musikproduktionsbolag som hjälper nya artister att komma ut på marknaden. Till en början var det Peter som drev verksamheten tillsammans med tre vänner. I takt med att företaget växte blev det naturligt att gå från handelsbolag till aktiebolag och i september 2015 gjorde Peter och hans kompanjoner slag i saken och omvandlade till GRSC AB, bolaget det är idag. 

En bit in i företagets resa valde Peters kompanjoner att lämna musikverksamheten för att satsa på andra projekt. Han stod då kvar ensam med företaget. Peter insåg snart att det skulle bli svårt att driva det vidare själv, men han ville inte ge upp sin dröm, hans vision var att ta det till nästa nivå. De var främst det administrativa han inte hann med. Det föll sig naturligt att fråga Lotta, som precis hade utbildat sig inom företagsekonomi, om hon ville gå in i företaget för att hjälpa till med ekonomin.  

"I mitten på förra året sa han att 'Mamma jag skulle nog behöva hjälp av dig' och i och med att jag precis hade utbildat mig inom företagsekonomi så passade det väldigt bra för mig att bli involverad", säger Lotta. 

Trots att Lotta var kunnig inom redovisningsområdet saknade hon erfarenhet av deklaration och årsbokslut för ett AB. När hon kom in i bolaget var det bråttom med att få in deklarationen för året och se till att allt gick rätt till inför kommande bokslutet. Därför bestämde sig Lotta för att söka efter deklarationshjälp online och det var då hon hittade Ageras. 

"Det kändes riktigt kaosigt både för mig och Peter i och med att vi visste att alla deklarationer snart skulle in, och det var moms och massor av annat som vi behövde hålla koll på...man tänker först att det är sådant som bara flyter på. Men efter ett tag inser man att det är mycket att hålla koll på och som behövs ta tag i", säger Lotta. 

Mitt i allt kaos hittade Lotta Ageras hemsida där hon fyllde i sina kontaktuppgifter. Efter bara en dag fick hon ett samtal utav David på Ageras som hittat Partnern Lasse på Gothia Revision som passade perfekt för deras ärende. 

"Allt flöt på jättebra och det gick så fort, det tog bara en dag och sen hade jag liksom allting på plats vilket var så bra för vi befann oss ju lite i panik just då i och med att alla papper skulle in bara ett par veckor senare".  

Ageras hjälper dig hitta skräddarsydd hjälp inom redovisning och revisionNedan kan du fylla i ditt ärende. Därefter hjälper vi dig få 3 offerter som matchar dina behov. Tjänsten är kostnadsfri och obindande. 

Klicka här för att få 3 erbjudanden, helt kostnadsfritt 

Lotta och hennes son är nöjda med hjälpen de fick av en kompetent partner som de kom i kontakt med snabbt. Med tanke på all den hjälp de fick från Gothia förväntade de sig en saftig faktura men när den kom blev de väldigt förvånade och positivt överraskade över priset som blev mycket lägre än de förväntat sig.  

"Vi har fått så bra stöd från Gothia. Lasse har sagt att är det några frågor så är det bara att maila och ringa in och det är inga problem, så vårt samarbete fungerar jättebra. All denna hjälp har varit så värdefull så när fakturan kom och vi såg att det var långt under vad vi förväntade oss blev det ju bara som en bonus" 

Peter har många järn i elden och arbetar just nu med flera olika musikprojekt för att successivt bygga upp företaget. Ett kommande projekt går ut på musikproduktion till reklamfilmer för olika medieplattformar. Samtidigt kretsar mycket arbete kring kommande album- och singelsläpp för artister. Samarbetena skiljer sig i karaktär och en somliga artister har befunnit sig i strålkastarljuset under en tid, medan andra är nya ansikten för den svenska publiken. 

Det är med andra ord en händelserik framtid som går dem till mötes. Lotta säger att det är väldigt spännande att vara en del av verksamheten, speciellt eftersom studion är en ny arbetsplats för henne som hon saknar tidigare erfarenhet och insikt inom. 

"Vi ifrågasätter litegrann var han har fått det här musikintresset ifrån. Man får gå långt tillbaka i tiden för att hitta någon i släkten som är musikintresserad". 

Hur går det då att driva företaget inom familjen? Att jobba tillsammans som mamma och son är enligt Lotta speciellt men väldigt roligt.  

 "Jag sitter i studion ibland när jag gör bokföringen, och lyssnar när han jobbar och det faktiskt väldigt spännande för mig" 

Utmaningen nu är att fortsätta bygga upp företaget och marknadsföra de nuvarande artisterna. Vi på Ageras är övertygade om att GRSC är redo att ta nästa steg och vi är glada över att återigen ha fått hjälpa två företagare med att hitta rätt partner för just deras ärende. Vi önskar Peter och Lotta all lycka framöver med sitt företag!

Innehåll

Få 3 offerter