Det är en solig morgon i Maj ute i förorten Täby i Norra Stockholm. Ellinor Hedberg, en driven 20-årig tjej har precis slagit upp dörrarna till sin egen kombinerade salong och butik – Salong Tin Tin, som hon bara någon månad tidigare bestämt sig för att starta.

“Att driva en egen salong har alltid varit min dröm och när jag såg att denna lokal blev ledig så tog jag ett beslut om att driva eget. Jag tog beslutet i mars, registrerade företaget direkt, skrev kontrakt i april och öppnade salongen första maj. Det har med andra ord gått väldigt fort allting.”, säger Ellinor.

Nu, 4 månader senare är hennes verksamhet i full gång. Den övergivna lokalen i Täby utanför Stockholm som Ellinor tagit över har fått nytt liv och kunderna blir fler och fler. Ellinor är från början utbildad make-up artist och nagelterapeut och hann samla på sig ett års arbetserfarenhet från andra salonger innan hon öppnade eget.

På salongen utför Ellinor egna skönhetsbehandlingar och hon hyr även ut frisörstolar och behandlingsrum. Mycket tid har också lagts ner på det fina sortimentet av heminredning som också säljs på salongen. Även om det på utsidan ser ut som att allt gått som en dans, så har Ellinors första tid som egenföretagare såklart också kantats av utmaningar.

“Allt är ju väldigt nytt för mig och det har varit otroligt mycket att sätta sig in i och lära sig. Hela ekonomidelen har varit det mest nervösa, rädslan att det blir fel från början med redovisning osv. För mig var det självklart att ta professionell hjälp med ekonomin”, säger Ellinor.

En viktig faktor i uppstarten av verksamheten var att Ellinor snabbt kom i kontakt med Firma Lars Karlsson Ekonomikonsult. Ellinor hade inte själv någon erfarenhet av att starta företag och visste inte riktigt vart hon skulle börja. Hon började söka runt efter en redovisningskonsult på egen hand, googlade runt i Norrort och försökte ringa och maila flera stycken, dock utan framgång. “Alla var väldigt upptagna”, tillägger Ellinor.

”När jag googlade kom Ageras upp och jag gick in på er hemsida och kikade och såg att man kostnadsfritt kunde få in förslag på tre stycken olika konsulter med snabb återkoppling. Vilket jag fick, jag fick svar redan dagen efter jag mailat och snabbt därpå fick jag personlig kontakt med tre konsulter. Otroligt snabbt, smidigt och effektivt. Dessutom mycket trevligt bemötande”, uttrycker Ellinor på frågan om hur hon skulle beskriva hennes upplevelse av Ageras.

Det är full aktivitet på Salong Tin Tin. En hårfön går igång, några kunder pratar glatt med varandra och Ellinor vattnar säsongens blommor som fyller hela salongen med en härligt somrig doft. Mitt bland marockansk keramik och vackra kuddar kan Ellinor lugnt fokusera på det hon är expert på, tryggt medveten om att hennes nya ekonomipartner har koll på allt som har med redovisningen att göra. ”Jag har ett mycket bra samarbete med dem och får hjälp med redovisningen löpande”, säger Ellinor. Det bästa med hennes nya samarbete är enligt henne själv att hon kan känna trygghet kring ekonomin och att hon alltid har någon att fråga. ”Det är dessutom väldigt roligt och lärorikt”, tillägger hon.

“För mig är trygghet viktigt, speciellt när det gäller så viktigt som ekonomin. Jag vill ha ordning och reda från början så därför tog jag kontakt med Ageras omgående”, säger Ellinor.

I framtiden planerar Ellinor att omvandla sin egen firma till AB och har som målsättning att utveckla sin kompetens via kurser och utbildningar för att kunna erbjuda mer till kunden. Målsättningen är också att få in fler hyresgäster, fler frisörer samt en hudterapeut eller annat inom skönhet. I framtiden vill hon också kunna erbjuda anställning och utbildning på salongen.

Vi på Ageras är övertygade om att Salong Tin Tin kommer fortsätta att blomstra med en så driven och ambitiös tjej som Ellinor i spetsen. Vi är också glada att vi återigen kunnat hjälpa en duktig egenföretagare i jakten på den perfekta konsulten!

Besök Salong Tin Tin på Örnstigen 1 i Täby, Norr on Stockholm. Salongen erbjuder i nuläget Frisör, Nagelvård, Spraytan, Frans- och Bryn behandlingar samt Make-up. Salongen kombineras med försäljning av heminredning av bland annat marockansk keramik.

Innehåll

Få 3 offerter