För två år sedan hade den då 21 år gamla Joanna Wrzesinska precis startat upp sin verksamhet inom sten och entreprenad. Tack vare att hennes pappa arbetat med sten i över 15 år, hade hon tidigt fått en inblick i branschen och såg möjligheter som inte utnyttjades. Detta ledde till hennes beslut att starta upp sin verksamhet, som till en början drevs parallellt med hennes pappas. I våras, 2 år senare kände hon sig redo att starta eget ’på riktigt’ och för några månader sedan lanserades hennes nya företag Sthlm Marmor.

”På sätt och vis var det mycket enkelt att starta upp något som redan fanns, alla kontakter, samarbetsparters, kundkrets och framför allt ett rykte fanns ju redan”, säger Joanna.

Det gick som sagt snabbt för Joanna att komma igång med sin firma i och med att hon och hennes pappa redan hunnit bygga upp en stor kundkrets och ett nätverk av kontakter och samarbetspartners. Utmaningarna under den första tiden handlade mer om ekonomi och redovisning.

”Företaget som jag startade består av en tidigare verksamhet som har pågått under 15 års tid, det är skillnad mot att starta eget från grunden och kunna ta alla steg i sin takt. I mitt fall var det väldigt bråttom med att ta fram bokföringsrutiner för allt. Från att tidigare ha gjort allting själv behövde jag nu en konsult, och hur gör man när man inte vet vart man ska vända sig?”

Joanna säger att hon tror att man har stor nytta av att våga fråga och våga låta någon ta över de uppdrag som man själv inte helt behärskar eller hinner med. ”Som mamma till en ettåring med ett heltidsjobb och eget företag är jag noga med att optimera min tid”, lägger hon till. Det var därför hon tog kontakt med Ageras som kunde hjälpa henne att leta fram den perfekta kandidaten att ta hand om bokföringen för Sthlm Marmor.

”Det hela började med att jag knappade in mina behov via min mobil på Ageras hemsida. Den första chocken kom när David på ageras ringde upp mig bara några minuter senare. Jag uppskattar att beta av projekt så jag blev mycket positivt inställd till detta. David var väldigt lätt att prata med och han hade förståelse för att jag inte kunde svara exakt på vilka behov jag hade. Redan dagen efter hade jag ett första förslag från David.”, säger Joanna som också tillägger att hon uppskattade att David skickade förslagen en och en och inte väntade tills hela projektet var klart. Det underlättade för henne att kunna träffa de första kandidaterna redan samma vecka.

När Joanna hade träffat två kandidater som Ageras tagit fram kände hon sig ändå inte helt nöjd. Eftersom det är viktigt att personkemin fungerar bra när man ska ingå i ett samarbete vile Joanna gärna träffa ytterligare en person och hörde av sig till David som arbetar som Client Success Manager på Ageras. 

Jag hörde av mig till Ageras igen och bad om ett nytt förslag då de två första inte kändes helt rätt. Det tog då David en timme att leta upp Leo på Lilla Ekonomibyrån som jag idag har ett gott samarbete med”, säger Joanna.

Det bästa med hennes nya samarbete är enligt Joanna själv att Lilla Ekonomibyrån specialiserar sig på små företag och därför vana att få mycket frågor och kan ge rådgivning när det behövs. ”De är fantastiska på sitt jobb, ett stort plus är att vårt avtal täcker allt vi behöver hjälp med till ett fast pris varje månad, det passar oss bäst eftersom efterfrågan av våra tjänster varierar beroende på säsong”, lägger hon till. Lilla Ekonomibyrån hjälper Sthlm Marmor med både bokslut, momsredovisning och den löpande bokföringen.

Sthlm Marmor erbjuder helhetslösningar inom entreprenad med fokus på natursten.  Tack vare många samarbetsparters både lokalt och internationellt, tar Sthlm marmor hand om hela projektet.

”Det kan vara allt från att renovera ett kök eller ett helt hus till stensättning av en uppfart, vi arbetar mycket i andra naturmaterial såsom trä, bygger altaner, trappor, allt utifrån vad kunder önskar. vi vill göra det enkelt för våra kunder, man ska som kund inte behöva ha kontakt med olika firmor, rörmokare, snickare, elektriker – det är mycket enklare att ta kontakt med oss och få en tydlig prislapp samt slippa ansvaret.”, säger Joanna.

Framtiden för Sthlm Marmor ser ljus ut och Joanna ser fram emot fler spännande samarbeten som hon har på gång som kommer utöka företagets tjänster. Vi på Ageras är säkra på att Sthlm Marmor kommer att fortsätta sin framgångssaga med en drivkraft som Joanna som står bakom. Återigen har vi lyckats hjälpa en egen företagare i jakten på den perfekta konsulten, vilket känns riktigt roligt.

”Det jag uppskattar mest med Ageras är att allting sköts så fort, det underlättar för oss egenföretagare något enormt, ett stort plus är hur serviceinriktad David var och hur lätt det var att kommunicera med honom.”, säger Joanna som varmt skulle rekommendera Ageras framförallt till personer som går i starta-eget tankar.

Klicka här om du, likt Joanna, också vill få hjälp av en redovisningskonsult

Kom i kontakt med Sthlm Marmor på deras hemsida www.sthlmmarmor.se

Innehåll

Få 3 offerter