Vem är din största inspirationskälla?

Det här kanske kan låta lite djupt, men jag tror att man får tillbaka det man ger. Om man tänker så är min största inspirationskälla min morfar som också han är entreprenör. Han är positiv och har ett unikt sätt att se möjligheterna framför begränsningarna. Jag försöker att ha samma synsätt som honom. Sen så försöker jag också att föreställa mig hur det skulle se ut att må mina mål. Ett exempel på det är när vi startade Ageras. Då såg jag vyn från mitt skrivbord framför mig, antalet anställda vi skulle ha och hur mycket pengar vi skulle tjäna.

Jag beundrar också grundarna av Saxo Bank, Lars Seier och Kim Fournais. Oavsett vad folk må tycka om dem så går det inte att förneka deras skicklighet när det kommer till att driva företag. Jag imponeras av hur de lyckats bygga ett så otroligt starkt varumärke. Jag finner också deras investeringar och vågade uttalanden något fascinerande.

Seier och Fournais refererar till sig själva som tjuren och björnen, ”the bull and the bear”. Jag brukar jämföra det med mig och Martin. Tjuren är optimisten som agerar snabbt. Där känner jag igen mig själv till exempel när jag är gapar och applåderar bland våra anställda. Martin är björnen, en mer tystlåten och eftertänksam karaktär. Han vill räkna på allt före han tar ett beslut.

Intervju med CMO Martin Hegelund

Vad är din dröm?

Min dröm är att vara lycklig. För mig är lycka att ha familj samt att vara helt oberoende. Att vara oberoende kan precis som lycka se olika ut, men jag skulle vilja vara ekonomiskt oberoende samt oberoende när det kommer till jobb.

Om jag spinner vidare så skulle jag gärna vilja göra skillnad, vilket jag tycker att vi gör med Ageras. Jag tycker det är fantastiskt att vi lyckats skapa arbete för så många människor och att vi nu hjälpt mer än 50,000 personer i deras letande efter en ekonom eller ett juridiskt ombud. Dock är jag medveten om att vi kan mer, och vi kommer också att göra mer framöver.

Vad är ditt bästa tips till unga entreprenörer?

Jag får den här frågan ofta. Jag har fått uppfattningen att de flesta svarar ”gör det bara”. Om du frågar mig är det ett ganska innehållsfattigt svar. Självklart måste du genomföra det, annars sker ju ingenting. Jag tycker det viktigaste för en entreprenör är att ha en bra samarbetspartner. Det går inte att beskriva hur viktig Martin varit för mig då jag varit rädd eller stressad över någonting. Enligt mig så är du illa ute om du slutar ensam och inte har någon annan att dela de goda eller sämre tiderna med. Jag är lyckligt lottad som har Martin.

Mitt råd är därför att hitta en lojal samarbetspartner. Leta efter någon som har dina motsatta egenskaper. Jag tror det kan bli problematiskt om du slår dig samman med någon vars personlighet är för lik din egen. Det behöver vara någon som litar på, kan diskutera med och som kommer med nya perspektiv på saker och ting.

Vad önskar du att du visste när du startade Ageras som du vet nu?

Jag önskar att jag hade vetat hur viktigt det är att anställa rätt personer. Att anställa rätt personer vid rätt tillfälle har haft en stor effekt på vår verksamhet. Här har vi gjort många dyra misstag. Ibland har anställningsprocesserna varit väldigt bekymmersamma, men vi har lärt oss mycket från dem.

Vad är sann motivation?

Att skapa någonting nytt. Just nu håller vi på att utveckla några nya produkter på Ageras och jag kan knappt vänta tills vi ska lansera dem. Det är så exalterande! Jag får en kick när jag skapar någonting nytt, lanserar och sedan ser det ta fart. Det är en obeskrivlig känsla.

Vad händer härnäst för dig och Ageras?

Jo, som jag tidigare nämnde arbetar vi just nu med några spännande projekt. Vi kommer också att gå in på en ny marknad här snart, men i det stora hela ska vi arbeta med att stabilisera verksamheten. Det kanske låter trist men vår enorma tillväxt har inte kommit utan lite kaos och uppoffringar vilket påverkar våra de som arbetar hos oss. Jag tror att vi genom stabilisering kan förbättra arbetsmiljön på företaget och därmed underlätta för våra anställdas framgång.

Var ser du dig själv om 10 år?

Då är jag nog CEO för tusen anställda. Förhoppningsvis har jag en fantastisk fru och två barn, kan njuta av ett glas rött vin och har ett allmänt skönt liv. 

Innehåll

Få 3 offerter