Affärssystem

Vad är ett affärssystem? 

Ett affärssystem hanterar ett företags behov av administration, ekonomi, information och analys. Det optimala affärssystemet hanterar alla delar som företaget är i behov av. Många företag väljer dock att ha olika system beroende på ändamål, exempelvis ett CRM system för sälj, ett system för bokföring och så vidare. 

Få hjälp med affärssystem

Molnbaserade vs traditionella affärssystem

Utvecklingen av affärssystem går ständigt framåt och idag är det populärt med molnbaserade affärssystem, men det finns även möjlighet att välja mer traditionella system. På engelska kallas affärssystem ofta ERP – Enterprise Resource Planning. Syftet med affärssystemet är att på ett effektivt sätt hantera och samla all den information som flödar inom företaget samt mellan företag och externa aktörer för att underlätta arbetsprocesser och beslutsfattande.

Att tänka på innan du skaffar ett affärssystem:

Innan du tar beslut om vilket affärssystem du ska köpa är det viktigt att gå igenom vilka behov företaget har. Några frågeställningar som kan vara användbara är:

  • Behöver du kunna arbeta med systemet i molnet?
  • Vad för typ av äldre data vill du kunna importera och integrera?
  • Hur mycket kan du göra själv? Ska en utomstående part ha hand om bokföringen och tidrapportering till exempel?

Få hjälp med affärssystem

Affärssystem för småföretag och större bolag

Företag har olika behov och det finns affärssystem som passar småföretag och affärssystem som lämpar sig bra för större bolag. Affärssystem är ofta skapade för att kunna integreras på ett smidigt sätt med andra system såsom CRM. Detta gör att du som företagare enkelt kan hantera olika delar av företaget på ett smidigt sätt även om det skulle innebära användning av flera system för olika delar av verksamheten. 

Hjälp med affärssystem 

Behöver du hjälp med affärssystem så kan Ageras bidra med experter som kan se över dina behov och affärssystem. Just nu får du tre gratis offerter baserat på dina behov och önskemål. 

Få hjälp med affärssystem