Hitta en redovisningskonsult

Gratis offert från professionell redovisningsekonom – lätt och utan förpliktelser

Så fungerar Ageras

Skicka in dina önskemål i formuläret här intill så kan vi ta fram lämpliga samarbetspartners för dig.

Jämför själv offerterna och välj i lugn och ro ut en av de specialister vi matchar dig med.

Vi sammankopplar dig bara med de som passar dina behov ser till att du hamnar i trygga händer!

Få erbjudande från 3 redovisningskonsulter
Gratis, oförpliktigat & inom 48 timmar
Ageras får kontakta mig via e-mail

Redovisningskonsulten ska ha god branschkunskap

Det är en stor fördel om din redovisningsbyrå har specifik branschkunskap inom just ditt område. Det finns ofta olika typer av avdrag att göra, och det varierar även vilka utgifter som är avdragsgilla.

Redovisningskonsulten ska även vara en rådgivare

En professionell bokföringshjälp tar inte bara hand om din löpande bokföring och deklaration, utan kan även ge dig råd och vägledning när det sker förändringar i företaget, till exempel vid en expandering.

Hur duktig är redovisningskonsulten egentligen?

Vilka kvalifikationer redovisningskonsulten egentligen? Att låta en redovisningsbyrå innebär att du ger mycket ansvar över din verksamhet till någon annan – tveka inte att ställa ingående frågor och be om referenser!

Några saker du ska tänka på när du väljer en redovisningsbyrå för dig att kunna vara trygg med ditt val

Vad gör en redovisningskonsult?

En kompetent redovisningsekonom sköter hela eller delar av den löpande bokföringen, beroende på vad ni kommit överens om. Vid bland annat en nystart av företag kanske din budget är begränsad och du vill göra delar av din bokföring själv och exempelvis endast överlåta årsbokslut och deklaration till redovisningskonsulten. Det gäller dock att komma ihåg att det i längden oftast lönar sig att låta en redovisningskonsult göra jobbet. Du kan ägna all energi åt kärnverksamheten istället för att jobba med det administrativa och du riskerar inte att missa viktiga datum och olika avdrag.

Auktoriserad redovisningskonsult

En auktoriserad redovisningskonsult har en akademisk utbildning i ekonomi samt minimum 5 års praktisk erfarenhet från att ha arbetat som redovisningskonsult. Titeln fungerar som en kvalitetsstämpel som utfärdas av Sveriges Redovisningskonsulters Förbund (SRF) och Branschorganisationen för Revisorer och Rådgivare (FAR). Dessa utför sedan kvalitetskontroller bland sina medlemmar med 6 års mellanrum så att du som anlitar en auktoriserad redovisningskonsult kan vara säker på att en hög standard vidhålls.

Jobbar du med en större redovisningsbyrå har du oftast löpande kontakt med en redovisningsassistent som hjälper dig, medan en redovisningschef kontaktas av dig eller assistenten i specifika och mer komplexa ärenden. Man ska heller inte glömma att en skicklig redovisningsbyrå bistår dig vid ombildning och expandering. Ska du till exempel bilda bolag av din enskilda firma finns det många saker att ta i beaktande och även många fallgropar. Av en duktig och engagerad redovisare har du all hjälp på vägen du behöver för att göra de förändringar som krävs. Du har en stor trygghet i att kunna konsultera någon i svåra frågor som kräver expertkunskap.

Alla företagare, oavsett företagsform, måste upprätta ett årsbokslut. Årsbokslutet baserar sig på årets verifikationer. En redovisningskonsult jobbar med avancerade bokföringsprogram och kan räkna fram ett korrekt årsbokslut när så krävs. Ett större aktiebolag måste dessutom upprätta en årsredovisning. En sådan är mer omfattande än ett vanligt årsbokslut och här utvecklar och kompletterar man uppgifterna som finns i årsbokslutet.

Ett stöd för den enskilde näringsidkaren

Ofta väljer en enskild företagare att själv göra det administrativa på grund av en begränsad budget och anser sig inte ha råd med den hjälp man egentligen behöver. Men det här kan vara ett bakvänt sätt att resonera på, eftersom misstag i bokföringen kan bli mycket kostsamma. Alla redovisningskonsulter vi förmedlar är auktoriserade och mycket kunniga i sin nisch.

Expertrådgivning för alla växande bolag

Ofta är det ett tankefel att själv sköta saker i verksamheten man egentligen inte tänkt, för att spara pengar. Du kan lätt göra misstag om du inte är utbildad i bokföring, vilket blir dyrt i längden. Dessutom blir en redovisningskonsult din högra hand, som kan ge dig rådgivning i kniviga situationer du står inför eller inför andra utmaningar, som till exempel att företaget ska expandera.

Företag som vill sköta myndighetskontakter korrekt

Att inte behöva jobba med den komplicerade bokföringen frigör tid som du istället kan använda på att utveckla ditt företag. Inte minst får du all hjälp du behöver med att skydda din rörelse och vara lugn med att allting görs som det ska och att alla kontakter med myndigheter sköts på ett korrekt sätt. Viktiga datum för momsredovisningar och preliminärskatter behöver du inte längre bekymra dig om att du ska missa.

Har du redan en redovisningskonsult men känner att ni inte är helt kompatibla?

Det finns många redovisningsbyråer och redovisningskonsulter att välja mellan i vårt avlånga land. Man kan hitta både dyrare och mer prisvärda sådana, beroende på vart man letar. Det man ska tänka på är att inte bara välja redovisningskonsult efter pris. I valet bör man alltså väga in flera faktorer så som tidigare erfarenhet från den bransch just ditt företag är verksam i och om redovisningskonsulten har ett starkt renommé. Man bör överlag vara tydlig i diskussionen om pris från starten. En erfaren redovisningskonsult kan ofta förutsäga hur många timmar som kommer gå åt för ett jobb och därmed uppskatta en totalkostnad för arbetet.

För den som funderar på att byta redovisningsbyrå till någon annan, kan vi varmt rekommendera att du använder vår tjänst för att få en överblick av läget. Med vårt matchningssystem kan du i lugn och ro gå igenom de förslag vi valt ut just utifrån dina behov – helt utan några förpliktelser.

Letar du efter en annan tjänst än de som är listade ovan?
Klicka här och berätta hur vi kan hjälpa dig