Kundtjänst är tillgänglig på
08-40300102

Det finns många duktiga revisorer där ute!

Sveriges största nätverk av revisorer
Din chans till rätt matchning

Få ett rättvist pris
Offerter från flera revisionsbyråer ger en fördelaktig översikt av marknaden

Ta vara på möjligheten
Gratis och helt utan bindning

Så fungerar det

Steg 1
Fyll i formuläret
Beskriv ditt uppdrag och dina förväntningar på revisormatchningen. Därefter matchar vi ditt uppdrag med 3 duktiga revisorer i din närhet.
Steg 2
Jämför villkor
Du kommer inom 48 timmar ha mottagit kontaktuppgifter till 3 revisorer som matchar din uppdragsprofil. Det är sedan upp till dig att jämföra offerter.
Steg 3
Välj revisor
Efter att du mottagit offerter från samtliga revisionsbyråer väljer du helt enkelt den som passar dig bäst. Du är sedan redo att inleda ett samarbete med din nya revisor.

Hitta rätt revisor i Uppsala - helt kostnadsfritt

Kostnadsfritt och helt utan bindning
Cefas
754 50 Uppsala

positiv, ansvarsfull, dynamisk Det är involverade för att lösa kundens krav, i rätt tid, med positiva resultat i till bolagets verksamhet

- Ileana Darzan
2015-02-17

Rekommenderas! För mig är det en trygghet att veta att bokföringen sköts av riktiga proffs, så att jag istället kan ägna mig åt det som jag är bra på. Jag har anlitat EkonomiCenter sedan 2007 och har enbart positiva erfarenheter av dem. Jag kan absolut rekommendera dem! Christer Arvidsson, Anderssons Trafikskola AB

- Christer Arvidsson
2016-08-29
Econno Uppsala AB
753 20 Uppsala

Super Mycket bra

- Farist Fashion
2017-01-05
EBEKA AB
753 09 Uppsala

Personlig träff o presentation Mycket bra koncept och upplägg har fått hjälp med helheten. Framförallt är det priset som blev avgörande också.

- Christer Bofeldt
2017-01-31
J & H Redovisningsbyrå
75323 Uppsala

Kunnig, trevlig, snabb kontakt. Trevlig, lätt att förstå, förklarar på ett mycket bra sätt. Är så nöjd att jag hittat någon som är så bra.

- Solveig Lind Medina
2018-05-14

Trygg hjälp när man behöver det. Har under 1 år bytt redovisningsbyrå 3 ggr och 3:e gången gillt heter det ju och nu är vi i hamn. Närheten är stort plus och vi talar samma språk eller mer att han förstår mig när jag är osäker och behöver hjälp i denna djungel som bokföring kan vara till viss del.

- Elisabet
2018-05-30

De senaste klienterna

En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461631 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461312 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461290 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461257 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461080 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#460802 Knivsta
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#460779 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#460679 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#460634 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#460390 Uppsala

Revision i Uppsala

Att anlita en revisionsbyrå kan vara en god investering till ditt företag. Studier har nämligen visat att de företag som har valt att anlita en revisionsbyrå har fått ökad kreditvärdighet och större förtroende bland sina intressenter. Att anlita en revisionsbyrå i Uppsala innebär helt enkelt en kvalitetssäkring och en trygghet som intressenterna uppskattar varmt.

Att anlita en revisionsbyrå

Alla företag måste uppföra bokföring och redovisning. En revision innebär att bokföringen och redovisningen granskas av en oberoende person, en revisor, som ser efter att allt har gått rätt till. Det finns massor av regler och rekommendationer när det gäller bokföring och redovisning, och dessa är inte alltid helt lätta att hålla koll på. Att då ha en revisionsbyrå som kan kontrollera är både en trygghet för företaget självt och för dess intressenter. För företaget kan det dessutom innebära många fördelar eftersom ens revisionsbyrå kanske hittar något misstag man gjort och som man då hinner rätta till innan redovisningen lämnas in till Skatteverket eller Bolagsverket. Vidare kan en revisionsbyrå vara behjälplig i att tipsa om effektivare rutiner eller annat som företaget kan anamma för att skapa bättre effektivitet och lönsamhet. Det är inte bara de konkreta siffrorna som en revisionsbyrå granskar när de genomför sin revision, utan också exempelvis redovisningsrutiner, styrelseprotokoll och stadgar, för att kontrollera att företagets förvaltning sköts på ett korrekt och riktigt sätt.

Revisorsnämnden sköter auktorisation

Det är Revisorsnämnden som ansvarar för utfärdandet av titlarna godkänd respektive aukoriserad revisor. Det är också hos Revisorsnämnden som man avlägger revisorsexamen och högre revisorsexamen. Revisorsnämnden prövar också var femte år förutsättningarna för godkända och auktoriserade revisorer att få erhålla fortsatt godkännande eller auktorisation. För att erhålla och få fortsatt godkännande eller auktorisation måste man bland annat vara yrkesverksam, följa alla de regler och krav som ställs på en auktoriserad eller godkänd revisor samt fortlöpande vidareutbilda sig.

Avskaffad revisionsplikt för mindre aktiebolag

Tidigare var alla aktiebolag tvungna att ha en revisor som genomförde revision och uttalade sig om bolagets årsredovisning i en revisionsberättelse  oavsett hur stort företaget var och i vilken bransch det verkade. Den 1 november 2010 inträdde dock en förändring i Aktiebolagslagen, vilken gick ut på avskaffad revisionsplikt för mindre aktiebolag.

Efter lagförändringen kunde alltså många svenska företag strunta i revision om de ville. Det krävdes dock att man fattade ett beslut på en bolagsstämma där man ändrade i bolagsordningen för företaget samt att man skickade in en ändringsanmälan till Bolagsverket. De företag som inte längre enligt lag var tvungna att genomföra revision i Uppsala eller i någon annan svensk stad var privata aktiebolag som uppfyllde fler än ett av följande villkor: färre än tre anställda, en balansomslutning som inte överstiger 1,5 miljoner kronor och/eller en nettoomsättning som inte överstiger 3 miljoner kronor. Villkoren ska dessutom vara uppfyllda under vart och ett av de två senaste räkenskapsåren.

Revisionen förbättrar kreditvärdighet och trovärdighet

Nu när det har gått några år sedan revisionsplikten avskaffades kan man dock se att det har fått vissa konsekvenser för företag som valt att välja bort revision. Exempelvis har man kunnat se en tydlig statistik på att de företag som genomgår revision har en högre kreditvärdighet än de företag som inte använder sig av en revisor. Det finns alltså ett samband mellan en högre kreditrisk och valet att inte använda sig av revisor eller annan oberoende person som granskar företagets ekonomi. Att genomgå revision innebär att företagets verksamhet och räkenskaper granskas av en oberoende person som har god kompetens inom ekonomi och juridik och detta ger en trovärdighet hos externa intressenter. Det är inte heller bara kreditvärderingsbolag som ser ett extra varningstecken hos företag som har valt att välja bort revision i Uppsala. Även Skatteverket väljer oftare att granska de företag som inte har gjort någon revision.

Påverka priset

Ofta talar man om en investering då man anlitar en revisionsbyrå eftersom man kan få så mycket tillbaka av. Ofta talar man då inte i reella pengar utan i annat värdefullt, så som högre kreditvärdighet. Om man driver ett litet företag kan det därför ändå svida när man tänker på kostnaden för att anlita en revisionsbyrå.

Det finns dock några knep som kan minska kostnaderna, samtidigt som man kan dra nytta av alla de fördelar anlitande av en revison innebär.

  1. Ett till synes självklart tips är att se till att företaget har en ordnad bokföring. En del företag sköter sin bokföring själva, medan andra väljer att anlita en redovisningskonsult. Oavsett vilket så spar man in pengar genom att se till att alla papper finns tillgängliga, i rätt ordning och är tydligt organiserade. Ju mer tid det tar för ens revisionsbyrå att leta efter rätt papper, desto mer får man betala för dennes nedlagda tid.
  2. Ett annat tips är att se till att vara ute i god tid. Dels är det bra att ta fram årsbokslut snabbt eftersom finansiell information är en färskvara och det är lätt att glömma bort viktiga faktorer som måste finnas med ifall man dröjer alltför länge. Att skjuta på årsbokslut och andra viktiga åtaganden gör att det tar längre tid för ens revisionsbyrå att sköta sitt arbete och dessutom kanske de måste begära uppskov för att din del i det hela inte är klart i rätt tid.
  3. Revisionskonsultens arbete innebär till stor del att samla in och analysera information samt att dokumentera viktiga slutsatser utifrån dokumentationen. Där är därför viktigt att se till att sin revisor snabbt och enkelt får tillgång till all information som hon eller han behöver. Det minskar tidsåtgången och i sin tur även revisionsarvodet.

Dessa tre åtgärder kan bidra till ett minskat pris för anlitande av en revisionsbyrå och samtidigt göra så att du själv får en bättre koll på uppdraget.

Många fördelar med revision

En annan fördel med att anlita en revisor för revision är den att företagaren själv kan känna sig tryggare i att någon har granskat företagets ekonomi och verksamhet. Det är ju trots allt lätt att göra ett misstag som sedan kan stå en dyrt i form av böter eller liknande och då kan det många gånger löna sig att ta kostnaden för en revision. Kanske har man också glömt att göra ett lönsamt avdrag som revisorn upptäcker under sin revision, eller så lyckas revisorn komma på några smarta knep för att företaget ska kunna förbättra sin lönsamhet och effektivitet. Att anlita en revisor för revision kan vara en av de bästa investeringarna för företaget.

Ageras hjäpler dig

Om du vill ta hjälp av en revisor kan du utnyttja en tjänst som Ageras. Via den kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med 3 revisionsbyråer, utan att binda upp dig. Och det bästa av allt - tjänsten är helt kostnadsfri!