Bokföring: Hitta någon som hjälper dig med din bokföring

Gratis sökning av bokföringstjänster – lätt och utan förpliktelser

Ageras är en av den nordiska marknadens ledande förmedlingstjänster av juridik- och ekonomitjänster. Genom att söka en bokföringstjänst via oss behöver du inte binda upp dig eller betala något innan du har hittat den bästa matchningen för just dig. Vi tillhandahåller ett professionellt nätverk av erfarna finansiella experter, så att du slipper ägna din tid åt den administrativa delen i verksamheten och i stället kan lägga all energi på kärnverksamheten i ditt företag. Vi ger dig förslag på tre duktiga experter och sökningen innebär inga förpliktelser. Alla specialister inom ekonomi och juridik vi sammankopplar dig med har den kunskap som krävs för att hjälpa dig med bokföringen i din verksamhet. Vi matchar dig bara med företag som möter de krav du har.

Få 3 offerter

Så fungerar Ageras:

1
Beskriv dina behov av hjälp med bokföring i formuläret, så förmedlar vi en matchning med prisförslag inom 48 timmar.
2
Jämför offerterna från våra finansiella experter i lugn och ro. Vi matchar dig endast med de specialister i vårt professionella nätverk som kan möta de behov du har.
3
Gör ditt val och inled samarbete med en kunnig och prisvärd bokföringsbyrå. Tillsammans kommer ni överens om vilken omfattning ert samarbete ska ha.
Få 3 offerter
Få 3 offerter

Bokföring enskild firma

Att anlita en bokföringsbyrå brukar vara en stor avlastning för en enskild firma och inte heller någon stor kostnad. Du har dessutom någon som kan göra arbetet korrekt, vilket en oskolad person sällan kan – något som i förlängningen ofta blir dyrare. Den kostnaden du tar genom att anlita en bokföringsbyrå kan du spara in genom att slippa straffavgifter för bokföringsfel.

Bokföring handelsbolag

Hur du ska redovisa ett handelsbolags omsättning beror på om bolagets delägare endast är fysiska personer eller inte. Bokföringsbyrån hjälper dig med detaljerna. En annan viktig anledning till att låta en professionell göra din bokföring är att du kan ägna dig åt kärnverksamheten i ditt företag. Att sköta löpande bokföring tar mycket mer tid än vad man tror, för att inte tala om upprättandet av årsbokslut och deklaration.

Bokföring för aktiebolag

Vid ombildning till aktiebolag måste din bokföring göras på rätt sätt, annars kan du tvingas betala mer än vad du först räknat med, här kan en specialist på området vara till stor hjälp. Med rätt redovisningskonsult får du också hjälp att ta fram effektiva strategier för att expandera företagets ekonomi och fatta beslut som gör att du når större finansiella framgångar.

Löpande bokföring

En auktoriserad bokförare hjälper dig med den löpande bokföringen under året. Det gäller allt från att bokföra julbord, arbetskläder till milersättning. Din konsult tar emot dina kvitton och verifikationer och bokför dem korrekt. De flesta auktoriserade bokföringsbyråer har digitala lösningar och det är smidigt för dig att lämna in allt via e-post eller kanske till och med via en app utvecklad för ändamålet.

Bokslut och deklaration

Vid årets slut är det dags att göra ett årsbokslut. En av de stora fördelarna med att ha bokfört moms och preliminärskatt löpande är att årsbokslutet går smidigt att göra och alla korrekta siffror för årets omsättning redovisas. I maj är det dags för årsdeklarationen och du ska bokföra slutlig skatt. Att låta en auktoriserad bokföringskonsult göra det är en stor trygghet, eftersom allt blir korrekt gjort.

Ekonomisk rådgivning

Av en skicklig bokförare får du också råd och rekommendationer för hur du kan fatta de klokaste besluten vad gäller företagets ekonomi. Det kan gälla allt från hur du ska bokföra sponsring på bästa sätt till att bokföra din sjukvårdsförsäkring. Det kan också handla om vilka inköp du bör göra och när under året du ska göra dem för att få ett fördelaktigare skatteläge.

Löneutbetalningar

Att hantera löner är ett omfattande arbete för de flesta företag som kräver att man följer alla lagar och regler som gäller i Sverige. Att låta en expert bokföra friskvård, arbetsgivaravgifter och annat som hör anställningar till är en stor trygghet för en företagare och dessutom oftast mer kostnadseffektivt. Lönehanteringen anpassas efter just ditt företags behov och görs på ett sätt som också tillåter företaget att växa.

Hantering av fakturor

Leverantörsbetalningar, överföringar från företagets konton och avstämningar av skattekontot är även det ett omfattande arbete som det är skönt att låta en expert på området hantera. När löpande inbetalningsunderlag tas fram från kunderna kan kundreskontran och kravhanteringar hållas uppdaterade och skötas löpande på ett korrekt sätt. Det här är komplexa arbetsuppgifter som det krävs att någon med gedigen kunskap och erfarenhet sköter om.

Letar du efter en annan tjänst än de som är listade ovan?