Få 3 gratis offerter

Bokföringshjälp för aktiebolag och enskild firma

Få hjälp med bokföringen av experter

Gillar du att driva företag men tycker att redovisning, bokföring, skatter och moms inte är det roligaste? Du kan med bokföringshjälp online låta experter sköta bokföringen åt dig samtidigt som du fokuserar på det du tycker är roligt med företagande. Hos Ageras får du tre stycken gratis offerter inom 48 timmar.

Få 3 gratis offerter
Få 3 gratis offerter

Så fungerar Ageras:

1
Beskriv företagets behov i formuläret, så förmedlar vi en matchning med prisförslag inom 48 timmar.
2
Jämför offerterna från våra finansiella experter. Offerterna matchas utifrån ditt företags behov.
3
Gör ditt val och inled samarbete med en kunnig och prisvärd bokföringsbyrå. Tillsammans kommer ni överens om vilken omfattning ert samarbete ska ha.
Få 3 gratis offerter
Få 3 gratis offerter

Bokföring enskild firma

Att anlita en bokföringsbyrå brukar vara en stor avlastning för en enskild firma och inte heller någon stor kostnad. Du har dessutom någon som kan göra arbetet korrekt. Den kostnaden du tar genom att anlita en bokföringsbyrå kan du spara in genom att slippa straffavgifter för bokföringsfel.

Bokföring handelsbolag

Hur du ska redovisa ett handelsbolags omsättning beror på om bolagets delägare endast är fysiska personer eller inte. Bokföringsbyrån hjälper dig med detaljerna. En annan viktig anledning till att låta en professionell göra din bokföring är att du kan ägna dig åt kärnverksamheten i ditt företag. Att sköta löpande bokföring är ett omfattande arbete för att inte tala om upprättandet av årsbokslut och deklaration.

Bokföring för aktiebolag

Vid ombildning till aktiebolag måste din bokföring göras på rätt sätt, annars kan du tvingas betala mer än vad du först räknat med, här kan en specialist på området vara till stor hjälp. Med rätt redovisningskonsult får du också hjälp att ta fram effektiva strategier för att expandera företagets ekonomi och fatta beslut som gör att du når större finansiella framgångar.

Löpande bokföring

Med löpande bokföring avser det alla kvitton och verifikationer inom företaget. Det kan vara allt från företagsfesten till arbetskläder eller milersättning. För att en redovisningskonsult eller redovisningsbyrå ska kunna bokföra händelserna på rätt sätt krävs det ett underlag. Oftast finns det digitala lösningar för att du ska kunna skicka in underlag på ett smidigt sätt.

Bokslut och deklaration

Vid årets slut är det dags att göra ett årsbokslut. En av de stora fördelarna med att ha bokfört moms och preliminärskatt löpande är att årsbokslutet går smidigt att göra och alla korrekta siffror för årets omsättning redovisas. I maj är det dags för årsdeklarationen och du ska bokföra slutlig skatt. Att låta en auktoriserad bokföringskonsult göra det är en stor trygghet.

Ekonomisk rådgivning

Det är möjligt att få råd och rekommendationer för att till exempel enklare kunna ta beslut när det gäller företagets ekonomi. Det kan vara allt från hur du ska bokföra sponsring på bästa sätt till att bokföra din sjukvårdsförsäkring. Det kan också handla om vilka inköp du bör göra och när under året du ska göra dem för att få ett fördelaktigare skatteläge.

Löneutbetalningar

Att hantera löner är ett omfattande arbete för de flesta företag som kräver att man följer alla lagar och regler som gäller i Sverige. Att låta en expert bokföra friskvård, arbetsgivaravgifter och annat som hör anställningar till är en stor trygghet för en företagare och dessutom oftast mer kostnadseffektivt.

Hantering av fakturor

Leverantörsbetalningar, överföringar från företagets konton och avstämningar av skattekontot är även det ett omfattande arbete. När löpande inbetalningsunderlag tas fram från kunderna kan kundreskontran och kravhanteringar hållas uppdaterade och skötas löpande på ett korrekt sätt.

Letar du efter en annan tjänst än de som är listade ovan?