Få erbjudande från 3 redovisningskonsulter

Gratis, oförpliktigat & inom 48 timmar

Ageras får kontakta mig via e-mail
Kundtjänst är tillgänglig på
08-40300102

Det finns många duktiga redovisningskonsulter där ute!

Sveriges största nätverk av redovisningskonsulter
Din chans till rätt matchning

Du förtjänar ett rättvist pris
Offerter från flera redovisningsbyråer ger fördelaktig översikt av marknaden

Ta vara på möjligheten
Gratis och helt utan bindning

Så fungerar det

Steg 1
Fyll i formuläret
Beskriv ditt uppdrag och dina önskningar för matchningen. Därefter matchar vi ditt uppdrag med 3 duktiga redovisningskonsulter i din närhet.
Steg 2
Jämför villkor
Du kommer inom 48 timmar ha mottagit kontaktuppgifter till 3 redovisningskonsulter som matchar din uppdragsprofil. Det är sedan upp till dig att jämföra offerter.
Steg 3
Välj redovisningskonsult
Efter att du mottagit offerter från samtliga redovisningsbyråer väljer du helt enkelt den som passar dig bäst. Du är sedan redo att inleda ett samarbete med din nya redovisningskonsult.

Hitta rätt redovisningskonsult - helt kostnadsfritt

Kostnadsfritt och helt utan bindning

Det är inte alltid lätt att som företagare sköta redovisningen på egen hand. Balansrapporten måste gå ihop och så är det ju det där med resultatrapporten. Men det finns smarta genvägar! Enklast är att ta hjälp av någon med erfarenhet. På det sättet slipper du spilla tid på att ta reda på skatteregler eller missa avdragsgiltiga utgifter och kan istället fokusera på dina andra arbetsuppgifter. Medan du får tid över att ägna till annat, löser vi dina problem. Det gör vi genom att matcha ditt uppdrag med kompetenta redovisningskonsulter som kan hjälpa dig med just det som du efterfrågar.

Inom 48 timmar kan du motta offerter från upp emot 3 redovisningskunniga ekonomer – utan kostnad och utan förpliktelser. Fyll i uppgifter kring uppdraget i boxen på sidan så återkommer vi med offerter!

Redovisningens syfte

Redovisning är en presentation av affärshändelser i företag, stiftelser eller andra ekonomiska verksamheter. Den visar hur ditt företag använder sina resurser och används samtidigt som underlag för beskattning. Man kan säga att redovisningen är företagets sätt att kommunicera ekonomisk information till sina intressenter. Den information som redovisas spelar stor roll i beslutsfattning, både internt och när externa intressenter är inblandade. Intressenterna kan vara kunder, anställda, kreditgivare, leverantörer, kommun, företagsledning med flera.

Redovisning är ett bredare begrepp än bokföring eftersom det även inkluderar till exempel årsredovisning eller bokslut. Till grund för all redovisning ligger redovisningslagen, däribland årsredovisningslagen och bokföringslagen. Både revisorer och redovisningskonsulter kan sköta redovisningen, men i de flesta fall räcker det med att anlita en redovisningskonsult.

Att anställa en redovisningskonsult

Eftersom alla företag i Sverige är bokföringsskyldiga måste samtliga företag redovisa sina räkenskaper.Det finns dock många bitar i redovisningen som kan tyckas krångliga. Det kan därför vara till stor hjälp att få fatt på en redovisningskonsult som sköter arbetet åt en. Redovisningskonsulter arbetar med den ekonomiska biten i ett företag och hanterar allt från deklaration till momshantering. De kan också sköta bokföringen, göra bokslut, ansvara för lönehantering och så vidare. Redovisningskonsulten finns där för att göra ditt arbete lättare och se till att räkenskaperna sköts på rätt sätt.

Auktoriserad redovisningskonsult

En auktoriserad redovisningskonsult har en akademisk utbildning i ekonomi samt minimum 5 års praktisk erfarenhet från att ha arbetat som redovisningskonsult. Titeln fungerar som en kvalitetsstämpel som utfärdas av Sveriges Redovisningskonsulters Förbund (SRF) och Branschorganisationen för Revisorer och Rådgivare (FAR). Dessa utför sedan kvalitetskontroller bland sina medlemmar med 6 års mellanrum så att du som anlitar en auktoriserad redovisningskonsult kan vara säker på att en hög standard vidhålls.

Redovisningen till grund för årsredovisning och bokslut

Redovisningen består av två delar, balansrapporten och resultatrapporten. Dessa används sedan och ligger till grund för bokslutet. Bokslut är en sammanställning över redovisningen och det finns olika typer, beroende på företagsform och omsättning. Bokslutet ligger främst till grund för beskattning.

Årsbokslut eller årsredovisning

Ett bokslut ska göras antingen som ett årsbokslut eller som årsredovisning. Eftersom årsredovisningen skickas till Bolagsverket och blir en offentlig handling läggs det mycket tid på att få den så bra som möjligt. Ett årsbokslut kräver mindre tid att förbereda. I övrigt avgör företagsformen vilken typ av bokslut som ska göras.

Förenklat årsbokslut

Ett förenklat bokslut gäller endast för dig som är enskild näringsidkare. Ett förenklat årsbokslut går snabbare och kräver mindre information än ett årsbokslut eller årsredovisning. Dock gäller det endast för företag vars omsättning inte överskrider 3 miljoner kronor. Omsätter du mer än 3 miljoner är det ett vanligt bokslut som gäller.

Lönehantering

Det kan ibland vara en djungel av alla timanställda, VAB dagar, sjukfrånvaro, semestrar, reseräkningar och OB tillägg. Men har man outsourcat lönehanteringen kan man känna sig lugn och slippa oroa sig för löner blir fel eller inte betalas ut i tid.

Inom löneadministration kan man, förutom själva utbetalningen, få hjälp med:

  • Kontroll av skattesatser
  • Reseräkningar, traktamente mm.
  • Underhåll av personalregister
  • Att ta fram bokföringsunderlag
  • Statistik till FORA
  • Sjukfrånvaro, semester, VAB, övertid, OB-tillägg mm.

Ska man sköta företagets löner krävs både kunskap i ämnet och hög integritet. Det finns många fördelar med att låta någon extern sköta lönerna. Bl.a. slipper man oroa sig för att känsliga personaluppgifter råkar bli synliga för fel personer eller att avundsjuka uppstår bland medarbetarna. En annan fördel är att utbetalningen av lönerna inte riskerar att utebli för att någon är på semester, är sjuk eller dylikt. Hos en extern löneadministratör finns det alltid någon annan som kan ta sig an dina arbetsuppgifter. Vidare så är en byrå som dagligen arbetar med löner ständigt uppdaterade i de nya lagar och regler som stiftas. Då kan man som företagsledare vara säker på att personalen får rätt lön utbetald och att rätt skatt dras.

Varför bör jag anställa en redovisningskonsult?

  • Medan en auktoriserad redovisningskonsult tar hand om räkenskaperna kan du fokusera på att ta företaget till nya höjder.
  • En redovisningskonsult är proffs på att sköta bokföring och kan därför göra det snabbare och säkrare än en lekman.
  • Samtidigt kan du med hjälp av en redovisningskonsult undvika att göra misstag som kan bli antingen kostsamma eller tidsödande.
  • Redovisningskonsulten är proffs på redovisning och känner till avdragsgiltiga utgifter och skatteregler som gör att företaget kan spara pengar.

Pris för redovisning

Det finns många redovisningsbyråer och redovisningskonsulter att välja mellan i vårt avlånga land. Man kan hitta både dyrare och mer prisvärda sådana, beroende på vart man letar. Det man ska tänka på är att inte bara välja redovisningskonsult efter pris. I valet bör man alltså väga in flera faktorer så som tidigare erfarenhet från den bransch just ditt företag är verksam i och om redovisningskonsulten har ett starkt renommé. Man bör överlag vara tydlig i diskussionen om pris från starten. En erfaren redovisningskonsult kan ofta förutsäga hur många timmar som kommer gå åt för ett jobb och därmed uppskatta en totalkostnad för arbetet. 

Ageras roll

Ageras har specialiserat sig på att förmedla uppdrag inom ekonomi. Vårt nätverk av redovisningskonsulter är Nordens största vilket gör det möjligt att förse kunden med offerter från redovisningsbyråer av hög kvalitet. Vi ser till att våra kunder får offerter från upp till 3 redovisningskonsulter - villiga att ta sig an ditt uppdrag. Det enda du behöver göra är att fylla i boxen på sidan och vänta på att förslagen trillar in.

Pröva Ageras kostnadsfria tjänst redan idag!