Bolagsbildning: Vi matchar dig med företagsrådgivare

Starta bolag eller expandera företag med specialister inom ekonomi - Vi tillhandahåller gratis förmedlingstjänster

Att starta bolag är en spännande process! Det finns många viktiga steg att gå igenom innan du har din verksamhet igång, vare sig det är fråga om nystart eller om expansion. Att ha någon att bolla idéer och tankar med är en stor trygghet och en företagsrådgivare kan ge dig mycket energi och kraft att med självförtroende ta dig an alla aspekter av det nya företaget.

En företagsrådgivare kan hjälpa dig med uppstarten bolag eller formbytet av företaget och sköta den nödvändiga kontakten med myndigheter. På så sätt sparar du mycket tid som kan läggas på att starta igång den dagliga verksamheten i ditt nya bolag. 

Oavsett behov kan Ageras hitta någon för dig. För att allt ska bli rätt från början är det avgörande att du skaffar kompetent expertis som kan hjälpa dig med din bolagsbildning. Vi matchar dig med precis den kompetens du behöver för att du ska kunna göra din bolagsbildning enligt gällande lagstiftning. Vi erbjuder ett professionellt nätverk av finansiella experter och du betalar ingenting för att göra en förfrågan.

Få 3 offerter

Så fungerar Ageras

1
Beskriv dina behov av hjälp så detaljerat som möjligt i formuläret på sidan.
2
Invänta minst tre matchningar från vårt nätverk som motsvarar dina behov.
3
Gå i lugn och ro igenom de offerterbjudanden du fått och välj den som passar dig bäst.
Få 3 offerter
Få 3 offerter

För dig som vill starta aktiebolag

Ska du bilda aktiebolag kan det ofta kännas som ett stort steg att ta på egen hand och många blir avskräckta när de läser informationen på Skatteverkets sida eller hos Bolagsverket. Men det gäller att komma ihåg att mycket av det inte alls är så svårt som det ser ut och av en kompetent företagsrådgivning får du all hjälp du behöver för att komma igång.

För dig som vill starta handelsbolag

Handelsbolag är en form av bolag som har mycket gemensamt med ett aktiebolag, trots att bolagsformen är enklare. Här finns dock tydliga juridiska skillnader och bland annat finns inget krav på ett startkapital när ett handelsbolag bildas. Den här aspekten gör det särskilt meningsfullt att ha en rådgivare när det är dags att bilda bolag. Detta inte minst eftersom bolagsmännen är ansvariga för rörelsens finanser med hela den egna förmögenheten.

För dig som vill starta fåmansföretag

Kanske vill du du starta eget café, starta eget åkeri eller någon annan typ av verksamhet? Har du inte drivit egen firma förut och nu står i begrepp att starta ett företag där du också kommer att ha en eller två anställda, är det viktigt att allting görs på rätt sätt. En erfaren rådgivare hjälper också dig att hitta ett passande system för smidig löneutbetalning med mera.

Starta företag idéer

När man utvecklar en företagsidé från det första tankefröet till ett bolag som omsätter pengar är det många timmars arbete vid skissbordet. En oberoende expert kan stötta samt hjälpa dig att utveckla idéerna och är en stor hjälp på vägen som gör att varje steg i processen också blir juridiskt korrekt.

Registrera din verksamhet

När du lämnar in din företagsbeskrivning har du ensamrätt till ditt namn i din bransch. Det är viktigt att så noggrant som möjligt beskriva vilken typ av verksamhet du vill bedriva. Man ska lätt kunna förstå i detalj vad verksamheten går ut på från beskrivningen. Här är en expert på företagsbildning kunnig om tillvägagångssätt.

Rätt företagsform

Hur du ska fördela dina finanser och vilken typ av företag du ska bilda är ett stort beslut att fatta. Har du stora planer och ett större kapital att gå in med i din verksamhet? Vid den här typen av ärenden lämpar det sig att konsultera en företagsrådgivare om vad som är bäst.

Styrelse och suppleant

Om du startar enskild firma behövs ingen styrelse, men om du däremot startar ett bolag kräver företagsformen att en sådan finns. En företagsrådgivare brukar inte gå med i styrelsen, men utgör en trygg extern rådgivning i hur du ska göra.

Hur ska du använda bolagets kapital?

Att köpa saker i företagets namn som sedan inte får räknas som en tillgång undergräver verksamheten och kan längden förorsaka många problem. Med rätt rådgivning undviker du fallgropar som detta och kan i stället optimera företagets kapital.

Letar du efter en annan tjänst än de som är listade ovan?