Revisor i Norrköping

Att anlita en revisor i Norrköping för att göra en revision av sitt företag är en investering för de allra flesta företagare, oavsett storlek, bransch och företagsform. Det finns nämligen många fördelar med att anlita en revisor i Norrköping och till de främsta fördelarna hör den trovärdighet och kvalitetssäkring som revisorn skänker till företaget, dess verksamhet och dess räkenskaper. Alla företag i Sverige behöver dock inte ha en revisor enligt lag, det är främst de större aktiebolagen och de ekonomiska föreningarna som måste ha en revisor i Norrköping eller i någon annan svensk stad. Men även om det inte finns någon revisionsplikt enligt lag för det företag som man driver så är ändå fördelarna med att ha revisor i Norrköping eller någon annanstans så pass stora att det bara är dumt att låta bli. Men hur gör man då om man har bestämt sig för att anlita en revisor i Norrköping? Hur väljer man revisor i Norrköping?

Auktoriserad respektive godkänd revisor i Norrköping

Precis som i alla de andra svenska städerna så finns det ett antal revisor i Norrköping att välja bland. När det gäller revisor i Norrköping och i andra svenska städer så finns det tre olika typer av revisorer som man kan välja emellan. Lekmannarevisor är ett ord för en person som inte är ekonomiskt utbildad, men ändå tar på sig ett uppdrag som revisor exempelvis för en ideell förening. Men bortsett från denna typ av revisor i Norrköping så finns det också dels godkänd revisor i Norrköping och dels auktoriserad revisor i Norrköping. Godkänd revisor är dock ett begrepp som är på väg att försvinna bort, men de revisorer som redan har den titeln och inte ännu avlagt examen för att bli auktoriserad revisor har kvar titeln. När man ska välja revisor i Norrköping är det smart att först och främst kolla upp att den revisor som man har tänkt välja faktiskt är revisor och helst att han eller hon dessutom är auktoriserad revisor i Norrköping. Titeln auktoriserad revisor får man av Revisorsnämnden om man uppfyller vissa krav, har flera års praktisk erfarenhet av att jobba som revisor i Norrköping och dessutom har avlagt en skriftlig revisorsexamen. Alla revisorer som är godkända eller auktoriserade granskas dessutom var femte år av Revisionsnämnden. Det är också bra ifall ens revisor i Norrköping är medlem i FAR som är en branschorganisation för revisorer.

Personlig rekommendation för revisor i Norrköping

När man ska välja revisor i Norrköping är det en stor fördel ifall man kan få en personlig rekommendation på vilken revisor i Norrköping som man ska välja. Ett tips är att våga fråga runt bland vänner, bekanta, affärsbekanta och andra i ens nätverk för att få tips på en bra revisor i Norrköping. Samtidigt bör man ta tipsen med en nypa salt, eftersom alla företag är unika och detta gäller också för personkemi. En revisor i Norrköping som din svåger tycker är kanonbra kanske du inte alls passar bra ihop med. Men det kan ändå vara en bra utgångspunkt att få förslag på några namn att titta närmare på när man söker efter en revisor i Norrköping.

Välj en revisor i Norrköping med branschkunskap

Det är också en fördel ifall den revisor i Norrköping man har tänkt anlita är insatt i och har koll på den bransch där ens företag verkar. Om en revisor i Norrköping redan kan företagets bransch så kan revisorn vara till stöd för företaget och dess verksamhet på ett helt annat sätt än den revisor i Norrköping som först måste lägga ner en massa tid på att sätta sig in i vad företaget egentligen gör och vilka regler och normer som är specifika för just er bransch. Eftersom tid är pengar så kan detta också bli kostsamt, så självklart är det en stor fördel om en revisor i Norrköping redan har dessa kunskaper. Denna revisor kanske också har skapat sig ett stort nätverk som han eller hon delar med sig av till företaget, vilket kan ge ännu fler fördelar. För en revisor i Norrköping så finns det förstås många närliggande områden, så som skatterätt, bolagsrätt, redovisning, arbetsrätt och mycket mera. Om revisorn själv inte har koll på allt så kanske han eller hon har någon annan i sitt nätverk som kan hjälpa till vid behov. Detta spar också såväl tid som pengar och kanske dessutom ger upphov till fler affärer på sikt.

Personkemi är A och O för revisor i Norrköping

Sist men inte minst så är det faktiskt personkemin som är avgörande när man ska anlita en revisor i Norrköping eller i någon annan svensk stad. För att kunna få ut bästa möjliga av att anlita en revisor i Norrköping så måste man ha förtroende för honom eller henne. För att kunna bygga upp ett förtroende för sin revisor i Norrköping måste man personkemin mellan er fungera. Ni måste också på ett rakt och enkelt sätt kunna kommunicera med varandra. Vidare måste man känna sig bekväm i att våga ställa frågor och veta att revisorn är tydlig och förklarar allting tills man verkligen förstås. Revisorn ska vara kunnig, men utan att vara en besserwisser. För att man ska kunna bygga upp en bra kommunikation och ett förtroende till sin revisor i Norrköping krävs det också att revisorn är tillgänglig och serviceminded. Det måste gå enkelt att få kontakt med sin revisor i Norrköping om man stöter på problem eller har några frågor. Det finns alltså ett par punkter man bör ha i åtanke när man väljer revisor i Norrköping och som alltid är det bra att gå på sin magkänsla när man ska göra sitt val.