Bolagsbildning i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och även en av Europas hetaste städer för nya, innovativa företag och bolagsbildning i Stockholm är därför något som har ett stort allmänintresse.

 

Få hjälp med bolagsbildning i Stockholm av en kompetent revisionsbyrå

Bolagsbildning i Stockholm eller i någon annan stad är ingen lätt sak. Därför är det bra att ta hjälp och stöd i processen av en kunnig ekonomibyrå eller advokatbyrå som kan ledsaga företagaren genom den byråkratiska djungeln och genom alla de frågeställningar som måste klargöras, avgöras och genomföras under processen bolagsbildning i Stockholm.

Som tur är så finns det många revisionsbyråer i Stockholm som kan hjälpa till med bolagsbildning i Stockholm. Många av dessa är dessutom registrerade ombud hos Bolagsverket, vilket innebär att de kan förmedla ett lagerbolag för den som vill ha en snabb och smidig uppstart av ett aktiebolag. De ekonomibyråer som hjälper till med bolagsbildning i Stockholm kan också vara behjälpliga med allt annat som krävs vid företagsetableringar, så som investering, kompanjonavtal och valet av bolagsform.

 

Välja bolagsform  - ett viktigt steg vid bolagsbildning i Stockholm

En bolagsbildning i Stockholm kan gå till på många olika sätt och exakt hur det går till beror på vilken typ av företag man har tänkt starta. En av de första sakerna man måste fundera på vid bolagsbildning i Stockholm eller någon annanstans är vilken bolagsform man ska driva företaget i. Det som skiljer sig mest åt när det gäller bolagsbildning i Stockholm är nämligen de specifika reglerna som gäller för olika företagsformer. Utöver dessa så är resten nämligen väldigt likt vid en bolagsbildning i Stockholm, så som att bestämma firmanamn, skapa en affärsplan, göra en budget och finansieringsanalys, registrera företaget hos Bolagsverket samt göra en plan för företagets marknadsföring.

 

Olika typer av företagsformer att välja bland vid bolagsbildning i Stockholm

En av de första punkterna för bolagsbildning i Stockholm är alltså valet av företagsform. Detta är något som man med fördel kan ta hjälp med av en revisionsbyrå i Stockholm. Enskild firma är något som tilltalar många företagare som ska starta eget i Stockholm. För att starta en enskild firma måste man dock vara ensam om att bilda företaget och dessutom måste man vara medveten om att man är personligt ansvarig för de skulder som företaget eventuellt drar på sig. Handels- och kommanditbolag är andra lösningar för den som vill starta företag tillsammans med en eller flera affärspartners.

 

Bilda aktiebolag vid bolagsbildning i Stockholm

En av de absolut vanligaste företagsformerna vid bolagsbildning i Stockholm och i andra delar av landet är aktiebolag. Det finns också många företagare som exempelvis börjar med att etablera en enskild firma för att sedan bilda ett aktiebolag så småningom. Även detta kan en revisionsbyrå som jobbar med bolagsbildning i Stockholm hjälpa till med, eftersom de också sysslar med ombildning mellan företagsformer. Fördelarna med ett aktiebolag är bland annat att företaget är en egen juridisk person med eget organisationsnummer och att aktieägaren inte är personligt ansvarig för de skulder som kan uppstå i företaget. Dock måste man vid bolagsbildning av ett aktiebolag betala ett så kallat aktiekapital på 50 000 kronor.