Kundtjänst är tillgänglig på
08-40300102

Det finns många duktiga redovisningskonsulter där ute!

Sveriges största nätverk av redovisningskonsulter
Din chans till rätt matchning

Få ett rättvist pris
Offerter från flera redovisningsbyråer ger fördelaktig översikt av marknaden

Ta vara på möjligheten
Gratis och helt utan bindning

Så fungerar det

Steg 1
Fyll i formuläret
Beskriv ditt uppdrag och dina önskningar för matchningen. Därefter matchar vi ditt uppdrag med 3 duktiga redovisningskonsulter i din närhet.
Steg 2
Jämför villkor
Du kommer inom 48 timmar ha mottagit kontaktuppgifter till 3 redovisningskonsulter som matchar din uppdragsprofil. Det är sedan upp till dig att jämföra offerter.
Steg 3
Välj redovisningskonsult
Efter att du mottagit offerter från samtliga redovisningsbyråer väljer du helt enkelt den som passar dig bäst. Du är sedan redo att inleda ett samarbete med din nya redovisningskonsult.

Hitta rätt redovisningskonsult i Malmö - helt kostnadsfritt

Kostnadsfritt och helt utan bindning
Brändén Redovisning AB
211 22 Malmö

Toppen förslag från Agera och toppen kontakten som vi valde Mycket kunnig och seriös

- Mikael Ljunggren
2020-04-12
Feldtmann Group
211 11 Malmö

Snabb och mycket bra service En personlig service med hög kompetens. Möter upp mig som kund och lyssnar in de behov jag har för att sedan ge mig det jag behöver. Känner en trygghet i att lämna över företagets ekonomiska del så att jag kan koncentrera mig på annat. Är flexibla och tar sig till mig om jag inte har möjlighet att åka. Betyg 5 av 5 och en varm rekommendation från mig.

- Monica Ericsson
2020-07-15
Ceanlo AB
211 46 Malmö

Mycket trevligt bemötande Trevligt bemötande samt ett företag som verkar väldigt intresserade av att hjälpa till.

- Viktor Stymne
2020-09-15
Taxeda AB
216 25 Malmö

Bäst i test! Aron som leder Taxeda är mycket noggrann, pålitlig och ärlig konsult. Mycket proffsig. Rekommenderas starkt!

- Barbara
2020-10-16
mj&friends
211 15 Malmö

Jag är mycket nöjd. Väldigt proffsig och kunnig, förklarar på ett enkelt och lätt sätt. Svarar på frågor via sms eller via mail och om det behövs via telefon. Är helnöjd och rekommenderas starkt från min sida.

- Mikael Larsson
2020-10-25
Saighani Financials AB
211 35 Malmö

Proffsigt och snabbt Robin skötte allting väldigt smidigt och enkelt. Fanns tillgänglig via mejl och telefon, även under kvällar. Toppenbra!

- Kim Jakobsson
2021-05-04
Alecka
246 33 Löddeköpinge

Toppen! Utmärkt

- Pål Jönsson
2023-02-27
Redovisning 2000 AB
212 43 Malmö

Snabb respons och god kvalitet. Helnöjd! Professionell och pålitlig.

- Tommy Johansson
2023-05-17
REDÅ Interim AB
211 33 Malmö

Trust Having worked with the team for years, i can say that I would trust the completely. The can do, pragmatic, practical and just plain old helpful culture is amazing

- Damian SMith ACMA PCC ORSC
2023-09-09
Ekonomipiloten AB
211 30 Malmö

Snabb och saklig rådgivning Smidig kontakt och snabba tydliga svar, precis vad jag behövde

- Hugo
2024-04-30

De senaste klienterna

En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#462081 Malmö
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#462079 Arlöv
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#462057 Malmö
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#462056 Limhamn
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#462052 Malmö
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461976 Malmö
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461654 Lund
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461648 Limhamn
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461610 Malmö
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461424 Malmö

Att hitta en redovisningsbyrå i Malmö är ingen större utmaning då det finns gott om ekonomibyråer i stan. Det svåra är snarare att välja vilken byrå man ska anlita samt att förstå hur villkoren på marknaden ser ut. Därför kan det vara smart att samla in offerter genom en förmedlingstjänst eftersom du där får erbjudanden från kvalitetssäkrade byråer som matchar in på din behovsprofil. Byråerna kan du komma i kontakt med genom att fylla i formuläret på Ageras hemsida. Det enda du behöver göra är att fylla i det behov ditt företag har så får du uppgifter till matchande redovisningsbyråer i Malmö – inom 48 timmar. Du kan sedan i lugn och ro se över erbjudandena och avgöra om någon av dem överensstämmer med det du söker.

Redovisningens syfte

När man talar om redovisning kan man syfta på både intern såväl som extern redovisning. Den interna redovisningen omfattas inte av så många regler utan den görs mestadels för att företaget ska få inblick i sin ekonomi och följa upp diverse resultat. Den externa redovisningen däremot vänder sig till externa intressenter såsom kunder, leverantörer, myndigheter, låneinstitut eller liknande. Syftet med extern redovisning är att presentera affärshändelser under en bestämd tidsperiod och påvisa hur dessa har påverkat verksamheten. Driver man en verksamhet i Malmö fast med internationella intressenter kan det vara bra att redovisa enligt vissa internationella standarder. Det gör det lättare för intressenter utanför Sverige att tolka och jämföra siffror. De bitar som ska ingå i en redovisning kan man läsa om i årsredovisnings- och bokföringslagen.

Redovisningstjänster i Malmö

Företag i Malmö och i övriga svenska städer är skyldiga att redovisa sina räkenskaper. Till detta kan man använda sig av en redovisningskonsult, alternativt en redovisningsbyrå. För att det ska bli korrekt är det viktigt att använda en kompetent redovisningskonsult, gärna med erfarenhet från uppdrag som liknar ens egna.

Redovisningskonsulter ser till att ett företags räkenskaper är i ordning. Vidare kan de också sköta bokföring, bokslut, lönehantering osv. En auktoriserad redovisningskonsult besitter en viss kvalitetsstandard som en vanlig redovisningskonsult inte nödvändigtvis behöver ha. Det är Svenska redovisningskonsulters förbund (SRF) samt FAR (branschorganisationen för revisorer och rådgivare) som kan utfärda en auktorisation. För att få kalla sig auktoriserad redovisningskonsult har man genomfört en femårig ekonomisk utbildning samt praktiserat redovisning i minst 5 år. Att anställa någon med titeln är därför ett tryggt val.

Redovisningen ligger till grund för årsredovisning och bokslut

Redovisningen är till grund för såväl årsredovisning som bokslut och består främst av resultat och balansrapporten. Ett bokslut är en sammanställning av den totala räkenskapsperiodens redovisning och görs i slutet av räkenskapsåret. Vilken typ av bokslut som krävs beror till stor del på vilken företagsform det gäller.

Behöver jag göra ett årsbokslut eller årsredovisning?

En årsredovisnings innehåller en förvaltningsberättelse som förklarar de viktigaste affärshändelserna under det gångna året på ett mer utförligt sätt. Syftet med en förvaltningsberättelse är att intressenter lättare ska kunna tolka resultaten. Med ett årsbokslut slipper man förvaltningsberättelsen, vilket gör redovisningen mindre tidskrävande. Bokslutet är en offentlig handling som lämnas till bolagsverket och kräver därför tid och åtanke så att den blir så rättvis som möjligt.

Vad är ett förenklat årsbokslut?

Ett förenklat bokslut är precis som det låter ett lättare sätt att upprätta ett bokslut på. Ett förenklat bokslut går snabbare eftersom det endast behöver innehålla resultat- och balansräkningen. Dock är det inte alla företagsformer som får lov att göra ett förenklat bokslut utan redovisningsmetoden avser endast enskilda firmor med omsättning på mindre än 3 miljoner kronor.

Löneadministration Malmö

Det administrativa arbetet kring löner kan verka enkelt till en början, men allt eftersom berget av reseräkningar och VAB-dagar växer blir det allt svårare att hantera. När det gäller just löneadministration är det viktigt att det blir rätt från början. Annars riskerar man att få irriterade medarbetare eller ett samtal från Facket.

Genom att outsourca lönehanteringen till en extern redovisningskonsult slipper man oroa sig för att känsliga uppgifter kring lön, personal eller dylikt läcker ut. Man minskar också risken för att löneutbetalningarna ska bil försenade på grund av att den ansvariga är sjuk elle rpå semester. Redovisningskonsulter/ löneadministratörer har alltid oftast reservplan för sådanan frånvaro. En annan fördel med att låta en löneadministratör eller redovisningskonsult i Malmö sköta bokföringen är att man kan känna sig trygg med att löneadministrationen betalar ut rätt lön och skatt för de anställda.

Nedan följer några av de saker som en löneadministratör kan hjälpa dig med:

 • Oregelbundna lönepåverkare så som sjukfrånvaro, semesterersättning, VAB, traktamente, övertidsersättning, OB-tillägg
 • Skattesatser och sociala avgifter
 • Upprättande av personalregister
 • Skapa bokföringsunderlag
 • Fackrelaterade frågor kring förmåner och löner
 • Pensionsfrågor

I Malmö finns det byråer som är specialiserade på löneadministration. Att ta hjälp av en sådan behöver inte bli en dyr historia. Ofta räcker det att ta hjälp några timmar i månaden.

Varför ska jag anställa en redovisningskonsult?

 • En redovisningskonsult känner till avdragsgilla kostnader = din chans att spara pengar!
 • När redovisningskonsulten sköter dina räkenskaper tillåts du fokusera på ordinarie arbetsuppgifter som kan ta företaget till nya höjder.
 • En redovisningskonsult utför jobbet snabbare och säkrare = du undviker kostsamma och tidsödande misstag.

Pris för redovisningstjänster i Malmö

Det finns en viss konkurrens bland redovisningskonsulter i Malmö. Konkurrens gör att prisnivån hålls i schack och gör det möjligt för fler företag att utnyttja redovisningsbyråernas tjänster. Det som i slutändan avgör pris är främst omfattningen av uppdrag, erfarenhet och om redovisningskonsulten är auktoriserad eller inte. Det är därför viktigt att inte låta sig luras av priset utan att väga in samtliga faktorer innan man bestämmer sig för vem man ska anlita.

Så fungerar Ageras

Ageras är specialiserade på förmedling av ekonomi och redovisningsärenden mellan kund och företag i redovisningsbranschen. Vi förmedlar ditt uppdrag till ekonomer som vi tycker passar in på din uppdragsbeskrivning och som är villiga att lämna offert. Såhär fungerar det:

 1. Kund lämnar en uppdragsbeskrivning på hemsidan.
 2. Vi granskar ärendet och börjar sedan söka efter redovisningsbyråer som överensstämmer med uppdraget.
 3. Inom loppet av 48 timmar mottar du upp emot 3 gratis och icke förpliktigande matchningar med redovisningskonsulter/löneadministratörer som vill lämna offert.

Ageras kostnadsfria tjänst hjälper dig motta upp emot 3 offerter - inom 48 timmar!