Kundtjänst är tillgänglig på
08-40300102

Det finns många duktiga redovisningskonsulter där ute!

Sveriges största nätverk av redovisningskonsulter
Din chans till rätt matchning

Få ett rättvist pris
Offerter från flera redovisningsbyråer ger fördelaktig översikt av marknaden

Ta vara på möjligheten
Gratis och helt utan bindning

Så fungerar det

Steg 1
Fyll i formuläret
Beskriv ditt uppdrag och dina önskningar för matchningen. Därefter matchar vi ditt uppdrag med 3 duktiga redovisningskonsulter i din närhet.
Steg 2
Jämför villkor
Du kommer inom 48 timmar ha mottagit kontaktuppgifter till 3 redovisningskonsulter som matchar din uppdragsprofil. Det är sedan upp till dig att jämföra offerter.
Steg 3
Välj redovisningskonsult
Efter att du mottagit offerter från samtliga redovisningsbyråer väljer du helt enkelt den som passar dig bäst. Du är sedan redo att inleda ett samarbete med din nya redovisningskonsult.

Hitta rätt redovisningskonsult i Stockholm - helt kostnadsfritt

Kostnadsfritt och helt utan bindning

För bra service! Jag tycker att jag har fått den hjälp jag behöver från A till Ö!

- Andreas
2022-08-27
Advice Kommanditbolag
111 43 Stockholm

Advice kunde påvisa att erbjudandet innebar stora risker och hade en inneboende komplexitet kan ändå sägas vara ett bra och värdefullt resultat. Jag har avslutat samarbetet med Advice efter ett första möte och uppföljningssamtal och dessa är mina erfarenheter. Det gick inte att på förhand få reda på vad rådgivningen skulle kosta. För en faktura på 15 KSEK -- och som dessutom innehöll en post som inte hörde dit och togs bort efter min invändning -- hade jag väntat mig mera resultat. Men det ska sägas att frågan gällande skattekonsekvenser av delägarskap i en startup i USA var till synes enkel men en synnerligen komplex fråga. Advice försökte verkligen hjälpa mig att belysa alla aspekter med hänsyn till den knappa tiden. En slutsats är att man måste anpassa sina förväntningar.Slutsatsen är Advice har bättre möjlighet att visa bra resultat för kapitelstarka kunder som har råd med att Advice drar in fler resurser i en större utredning som kan vara underlag för strategiska affärsbeslut. Det fungerar inte på ett tillfredsställande sätt för en liten startup med knappa resurser vars framtida vinster ligger några år bort, som behöver ta ställning till erbjudanden som innebär stora risker. Att Advice kunde påvisa att erbjudandet innebar stora risker och hade en inneboende komplexitet kan ändå sägas vara ett bra och värdefullt resultat.

- Theo Kanter
2022-09-06
Green Light AB
112 27 Stockholm

enkelt och smidigt Är nöjd med lösningen som är både billigare och mer effektiv än min tidigare firma.

- Andreas Larsson
2022-09-16
Hjorth & Partners AB
116 65 Stockholm

Trygga och pålitliga Vi anlitade Hjorth & Partners 2017 för att sköta våra löner, bokföring och moms. Sedan dess har de varit en trygg partner där vi fått mycket administrativ hjälp och även juridiska råd. Deras kompetens är ovärderlig för oss som bolag.

- Martin Björinge
2022-09-23

Den absolut bästa jag någonsin haft Jag har haft företag i mer än 30 år. Hunnit med alla möjliga redovisningsbyråer, kanske fem totalt. Om de inte slarvar bort bokföringen, eller bluffar, eller äter upp en rent ekonomiskt, så är denna lilla dam den absolut bästa jag haft. Nu har jag haft henne i mer än 10 år, genpm svåra tider och nu bättre. Alltid en stöttepelare. Fakturorna hon skickar är rent löjeväckande. Jag har flera gånger sagt till henne att nu är det dags höja priset. Inget man brukar säga :) Men hon är värd det. Har aldrig ens varit i närheten av revision (Har AB) ,allt gör hon rätt. Känns bra, Dick Schweiger / Kalinka Kyl AB 0733-303 420

- Dick Schweiger
2022-10-05
Stella Redovisning AB
118 47 Stockholm

ENSKILD Vita Zelenskaja Jag har varit med det här företaget väldigt länge! helt nöjd med samarbetet ! Allt passar och jag tänker inte ändra mig! Mvh Vita Z

- VITA ZELENSKAJA
2022-10-17
Kajermans redovisning AB
120 30 Stockholm

Bästa hjälpen Bästa redovisningsbyrå!

- Oksana
2022-10-29

Proffsigt och serviceinriktat Utmärkt service med snabb återkoppling och tydlig information om framtidsbeslut med alternativa tillvägagångssätt. Gav redan från början ett kompetent intryck vilket gjorde att man snabbt fick ett stort förtroende för deras tjänst.. Avlastat mitt företag i olika former, gällande ekonomi, bokslut, redovisningar och skatter.

- Kaisoum Management AB
2022-11-09
SVEDJEFÄLT, KARIMA
11420 Stockholm

Väldigt nöjd! Rekommenderas starkt!

- karima Svedjefält
2022-11-09
Aktiv Juridik AB
104 62 Stockholm

Bättre än hellmans juristbyrå, lätt! Så stor skillnad i hur man talar med en person, Hellmans juristbyrå ska man inte gå till. Det kan jag varna er för!

- Anonym
2022-11-25

v4.leads.headline

Enskild firma söker samarbete med redovisningskonsult - Digitalt
#409148 Stockholm
AB söker samarbete med redovisningskonsult - Stockholm med omnejd
#409052 Stockholm
Privatperson söker rådgivning angående skattefrågor gällande privat och företagsinkomst - Digitalt.
#408998 Handen
Privat söker samarbete med skattefrågor - Digitalt
#408884 Stockholm
AB söker samarbete med redovisningskonsult - Digitalt
#408840 Skogås
AB söker samarbete med redovisningskonsult - digitalt
#408769 Stockholm
AB söker samarbete med redovisningskonsult - Digitalt.
#408747 Spånga
AB söker första samarbete med redovisningskonsult på engelska - Digitalt.
#408746 Brandbergen
Enskild firma söker samarbete med redovisningskonsult - Digitalt
#408607 Stockholm
AB söker samarbete med revisor - Stockholm med omnejd
#408438 Stockholm

Det är lätt att bli trött på pappersarbete och att ständigt behöva hålla ordning på kvitton och fakturor. Som tur är finns det personer som är utbildade och som gör jobbet på en bråkdel av tiden. Ageras är Nordens största förmedlingstjänst inom revision och redovisning. Med Ageras tjänst kan du som befinner dig i Stockholm komma i kontakt med redovisningskonsulter som kan hjälpa dig med bokföringen. Fyll i vårt kontaktformulär och motta offerter från 3 olika specialister.

Bokföring i Stockholm

I Storstockholm bor närmare två miljoner människor. I området finns dessutom många av Sveriges största företag. Företagsamhet i stor skala ökar behovet efter duktiga ekonomer. Därför har många redovisnings- och bokföringsbyråer valt att lägga sin verksamhet just här.

Att hitta en bokföringsbyrå i Stockholm är egentligen inte speciellt svårt. Det finns hundratals redovisningskonsulter i Stockholm med erfarenhet från diverse olika branscher som är kvalificerade nog att ta sig an ditt uppdrag. Problemet är snarare att hitta rätt och se till att man inte betalar överpris. Ett tips är därför att be om offerter från flera bokföringsbyråer för att få en känsla av hur marknaden ser ut. På det sättet kan man lättare upptäcka orättvisa villkor och samtidigt se om en viss byrå verkar mer kapabel till att ta sig an ditt uppdrag än en annan. Ett annat tips kan vara att gå via kontakter och höra sig för om andra Stockholmsföretagare har någon redovisningsbyrå att rekommendera.

Löpande Bokföring

I Sverige finns det två sätt att sköta sin bokföring på. Vilken som används beror på nettoomsättningen. Överskrider nettoomsättningen tre miljoner kronor ska den så kallade faktureringsmetoden användas. Faktureringsmetoden är inte bara den vanligaste metoden utan är också den som löpande visar hur företaget mår. Principen innebär att ingående och utgående fakturor bokförs då de utfärdas eller kommer in, samt när du får betalt för din kundfordran eller betalar sin leverantörsskuld. Faktureringsmetoden kräver därför lite mer tid än metod nummer 2 - kontantmetoden. Med kontantmetoden får man nämligen vänta med bokföringen tills att fakturorna betalas. Det betyder att man har ett moment mindre att göra. Man bokför alltså inte när fakturorna skickas, utan först när de betalas. Den här metoden innebär mindre jobb för den som bokför, men sämre löpande överblick över resultatet.

Grundbokföring och huvudbokföring

Bokföring kan göras på två sätt - i registreringsordning eller i systematisk ordning. Poängen är att det skall vara lättöverskådligt för den som granskar och man ska kunna se hur de olika affärshändelserna påverkar resultatet. De olika sätten att bokföra på kallas antingen för grundbokföring (registreringsordning) eller huvudbokföring (systematisk ordning). Grundbokföring betyder att man utför bokföringen av affärshändelser i den ordningen de registreras och det ska göras senast påföljande dag. Huvudbokföring skiljer sig lite eftersom det innebär att man bokför på olika konton och att man då kan följa utvecklingen under tidens gång. Registreringen ska göras så snart som möjligt men för in- och utbetalningar är det tillåtet att skjuta upp bokföringen 50-60 dagar, beroende på omsättning och antal verifikationer. I ett bokföringsprogram görs grundbokföring och huvudbokföring samtidigt, och man slipper då själv lägga ner tid på att skilja dem åt.

Kronologisk ordning och systematisk ordning

Företagets affärshändelser måste bokföras dels i kronologisk ordning och dels i systematisk ordning, alltså efter datum eller vilken sorts händelse det är. För att kunna dela in affärshändelserna efter typ använder man olika konton. Efter varje årsskifte måste man upprätta ett årsbokslut, vilket man gör genom att räkna samman alla konton. Då får man olika rapporter, bland annat en resultatrapport och en balansrapport. Dessa visar hur det har gått för företaget under året, om det gått bra eller dåligt, samt hur mycket skulder och tillgångar företaget har.

Viktigt med ordning bland räkenskaperna

De flesta vet att det går att vara oärlig när man t.ex. redovisar skatt eller gör avdrag i deklarationen. Dessa oärligheter kan bli kostsamma om man blir påkommen. Även misstag som görs i räkenskaperna kan skapa problem för företaget. I Sverige ser man allvarligt på ekobrott och det finns alltid en person som är ansvarig. Vem det är skiljer sig beroende på företagsform men generellt sätt är det ägaren eller den verkställande direktören som är ansvarig för att räkenskaperna är i ordning. Det kan därför vara smart att ta hjälp av ett proffs från början för att slippa oroa sig över onödiga fel som kan uppstå.

Pris på bokföring

När det kommer till pris så är det svårt att säga hur mycket man ska betala för att få sin bokföring utförd av någon annan. Dock brukar man snabbt inse att kronorna man lägger på sin bokhållare lönar sig när man får tid att fokusera på andra arbetsuppgifter istället. Men ibland kan det skilja sig mycket i pris mellan olika bokföringsbyråer. Prisskillnaden kan bero på erfarenhet, rykte, placering osv. Dock är den största skillnaden såklart relaterad till uppdragets omfattning eftersom redovisningskonsulter debiterar per timme. För mindre företag med en tightare budget kan det därför vara en god idé att tillsammans med sin ekonom komma överens om ett fastpris. På det sättet slipper man dyra överraskningar.

Hitta en bokföringsbyrå i Stockholm

Att hitta en bokföringsbyrå i Stockholm är ingen tuff match eftersom det finns ett stort antal bokföringsbyråer att välja bland. De kan ha lite olika specialiseringar, där en viss bokföringsbyrå kanske vänder sig mot enskilda firmor och en annan till aktiebolag. De kan också rikta sig till olika branscher. Eftersom redovisningsområdet är så otroligt stort så är det svårt att ha koll på alla regler och rekommendationer och därför tycker en bokföringsbyrå att det är skönt att nischa sig så att de utöka sin expertis på ett mindre område istället för att kunna allt om allt. Man kan fråga runt bland företag i samma bransch för att hitta en bra bokföringsbyrå som kan just den bransch som företaget verkar inom. De flesta i ens nätverk brukar vara öppna med att dela med sig ifall de har något tips på en bra bokföringsbyrå i Stockholm eller tvärtom, ifall de har använt sig av en byrå som de inte är nöjda med och som de absolut inte vill rekommendera.

Där Ageras kommer in

Oavsett om du behöver hjälp med den löpande bokföringen, momsfrågor eller löner så kan en redovisningskonsult hjälpa dig. Ageras har kontakt med hundratals ekonomibyråer i Stockholmsområdet. Vi fungerar som en mellanhand mellan ekonomer och uppdragsgivare och har kontakt med specialister på allt från löpande bokföring, skatt och lönehantering. På Ageras hemsida kan du filtrera fram bokföringsbyråer i Stockholm och därmed försäkra dig om att du får kontakt med en kompetent bokförare nära dig! Samtliga specialister kvalitetssäkras innan de hamnar i systemet för att vara säker på att vi förmedlar uppdrag mellan seriösa parter. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret och motta 3 icke bindande erbjudanden från 3 redovisningsbyråer nära dig. Lycka till med dig sökning!