Kundtjänst är tillgänglig på
08-40300102

Det finns många duktiga redovisningskonsulter där ute!

Sveriges största nätverk av redovisningskonsulter
Din chans till rätt matchning

Få ett rättvist pris
Offerter från flera redovisningsbyråer ger fördelaktig översikt av marknaden

Ta vara på möjligheten
Gratis och helt utan bindning

Så fungerar det

Steg 1
Fyll i formuläret
Beskriv ditt uppdrag och dina önskningar för matchningen. Därefter matchar vi ditt uppdrag med 3 duktiga redovisningskonsulter i din närhet.
Steg 2
Jämför villkor
Du kommer inom 48 timmar ha mottagit kontaktuppgifter till 3 redovisningskonsulter som matchar din uppdragsprofil. Det är sedan upp till dig att jämföra offerter.
Steg 3
Välj redovisningskonsult
Efter att du mottagit offerter från samtliga redovisningsbyråer väljer du helt enkelt den som passar dig bäst. Du är sedan redo att inleda ett samarbete med din nya redovisningskonsult.

Hitta rätt redovisningskonsult i Uppsala - helt kostnadsfritt

Kostnadsfritt och helt utan bindning

Trygg hjälp när man behöver det. Har under 1 år bytt redovisningsbyrå 3 ggr och 3:e gången gillt heter det ju och nu är vi i hamn. Närheten är stort plus och vi talar samma språk eller mer att han förstår mig när jag är osäker och behöver hjälp i denna djungel som bokföring kan vara till viss del.

- Elisabet
2018-05-30
RG Ekonomi AB
754 23 Uppsala

Mycket lätta och smidiga att ha att göra med. Jag fick snabbt hjälp med mitt bokslut och min deklaration. Jag fick också lovord för att jag hade förberett alla pärmar med verifikationer och underlag så bra. Vi fick till ett mycket bra samarbete och jag kommer att anlita RG Ekonomi igen nästa år.

- Dan Tunmats
2020-06-02
AKO Ekonomitjänst
755 98 Uppsala

Mycket positivt Hon är en engagerad och positiv person som är mycket kompetent.... Bara +

- Leo Hirvelä
2020-10-24

Jag kan verkligen räkna med GZ Ekonomi! Äntligen har jag hittat rätt i djungeln av redovisningsbyråer. Jag driver ett enmansföretag och Daniel har just tagit över ekonomin i min firma, han gör allt- betalar räkningar, skickar in momsen och gör bokslut och deklarerar och mycket mer. Känner mig som jag svävar på moln nu, kan inte nog säga hur trygg jag känner mig att allt ska funka som det ska. Av hela mitt hjärta kan jag rekommendera GZ Ekonomi som jag upplever som kommunikativa, noggranna, precisa och mänskliga i sitt sätt. Proffsiga på högsta nivå. Du behöver inte tvivla en sekund på att de gör jobbet som de lovat. Helt enkelt toppen!

- Rebecca Liljefors
2021-02-02
Grön Redovisning AB
752 42 Uppsala

Bra respons och service. Förtroendeingivande, förestående och kunniga.

- Stefan Kazkiowski
2021-04-14

Toppklass ''Killarna på Bjornsta har hjälpt mig med ekonomin rätt länge nu. Kontakten vi har när frågetäcken dyker upp finns alltid där. Jag uppskattar allt Bjornsta har hjälpt med mig, som små företagare har jag mer tid för att hinna med annat tack vare dem.''

- Yaser Mohammad
2023-01-21
Vanilla Consulting
753 40 Uppsala

Enkel vardag för mig som egenföretagare! Suverän hjälp med att starta upp mitt bolag, skriva avtal med kund och hantera allt löpande såsom fakturering. Jag kan själv välja hur delaktig jag vill vara i exempelvis bokslut och får tydliga svar om jag vill få något förklarat. Gör vardagen enkel för mig!

- Eva
2023-07-03
Albertsson Ekonomi AB
754 33 Uppsala

Responsiv och proffsig service Våra behov löstes snabbt och smidigt (snabbare än man kunnat kräva) och dessutom till ett konkurrenskraftigt pris helt fritt från överraskningar.

- Niclas Drevinger
2023-10-11
A-îus
754 23

Lättad att ha en kunnig inom bokföring. En mycket trevlig, hjälpsam och förstående revisor då detta är första gången för oss. Vi hoppas på ett långvarigt arbete ihop.

- Mioara Eriksson
2024-01-19
QD Ekonomi AB
757 58 Uppsala

Tydlig plan Med tydlig avtal, plan & flöde känner jag mig bekväm och behöver inte längre lägga halva min fokus på företagets bokföring. Jag vet vad jag betalar för och det känns bra.

- Anders Karlsson
2024-01-25

De senaste klienterna

En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#459214 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#459113 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#459021 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#458399 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#458156 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#457466 Uppsala
En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#457230 Uppsala
BRF söker samarbete med redovisningskonsult / revisor
#455779 Uppsala
Privat söker samarbete med redovisningskonsult / revisor
#453897 Uppsala
Enskild firma söker samarbete med redovisningskonsult - Digitalt
#451819 Uppsala

Att få fatt på en redovisningsbyrå i Uppsala kräver ingen större ansträngning eftersom stan är fylld med ekonomer. Det svåra är snarare att välja vilken av alla redovisningskonsulter och revisorer man ska välja. Det är också svårt att veta hur mycket man ska betala, eller vad som ska ingå i avtalet. Därför kan det vara bra att samla in offerter från flera byråer så att man får en inblick i hur marknaden ser ut. Det kan man göra med en tjänst som Ageras. Inom 48 timmar får du erbjudanden från byråer som matchar din behovsprofil och som dessutom är kvalitetssäkrade. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret på hemsidan så får ni uppgifter till duktiga redovisningsbyråer i Uppsala. Du kan sedan i lugn och ro se över erbjudandena och avgöra hur du väljer att gå vidare, utan att nödvändigtvis behöva gå vidare med någondera.

Meningen med redovisning

Redovisning handlar om att organisera, sammanställa och presentera företagets räkenskaper så att de blir lättöverskådliga. Den information som redovisningen ger används tillexempel som underlag när man ska ta lån, sätta en budget eller redovisa skatt. Det är också redovisningen som ligger till grund för årsredovisningen eller årsbokslutet som görs i slutet av räkenskapsåret. Vad den ska innehålla och vilka regler som gäller finns att ta reda på i årsredovisnings- och bokföringslagen eller på skatteverkets hemsida.

Redovisningskonsult

Företag i Uppsala och i andra svenska städer är skyldiga att redovisa sina räkenskaper med jämna mellanrum. Är man duktig på bokföring och redovisning kan man göra det själv, men risken finns alltid att man missar någon viktig detalj. Därför är det lättast att använda sig av någon med erfarenhet inom redovisning eftersom denne har den mycket kunskap. Samma person kan sköta bokslut, lönehantering och andra administrativa uppgifter som många fantiserar om att slippa.

En auktoriserad redovisningskonsult besitter en viss kvalitetsstandard som en vanlig redovisningskonsult inte nödvändigtvis har. En auktoriserad redovisningskonsult kommer med en akademisk utbildning i bagaget såväl som många års arbetslivserfarenhet. Det är nämligen ett kriterium för att få använda sig av titeln som utfärdas av FAR  och Svenska Redovisningsförbundets Förbund (SRF). För klienten innebär detta framförallt en trygghet eftersom man vet att redovisningskonsulten har både praktisk och akademisk kunskap men det signalerar också förtroende och kompetens till banker och myndigheter.

Funderar du på att anlita en redovisningskonsult i Uppsala bör du alltså  tänka igenom vilken typ av redovisningskonsult du föredrar. Det kanske kostar några hundralappar extra att anlita en auktoriserad, men å andra sidan är det en god indikation på att redovisningen blir gjord på rätt sätt.

Löneadministratör

De flesta redovisningskonsulter kan sköta löneadministration, men det finns också speciella löneadministratörer att vända sig till. Vilket man väljer beror ofta på om man redan har en redovisningskonsult. Då finns det en poäng i att använda samma. Väljer man en löneadministratör får man någon som är specialiserad på just löner. Det finns också många som väljer att själva sköta lönerna – något som till en början kan framstå som en lätt uppgift. Men allt eftersom berget av VAB-dagar, semesterersättningar och sjukskrivningar växer så blir uppgiften snabbt mer svårhanterlig. Då är en redovisningskonsult eller löneadministratör en rättare i nöden.

En stor fördel med löneadministratören är att du slipper oroa dig för försenade löneutbetalningar. En löneadministratör har alltid någon som kan hjälpa till om han eller hon av någon anledning skulle vara frånvarande. Att låta en extern part sköta lönerna innebär också att risken för man glömmer känslig löneinformation på datorskärmen eller att information på annat sätt läcker ut minskar.

Här är en lista på sådant som en löneadministratör/redovisningskonsult kan hjälpa till med:

 • Oregelbundna lönepåverkare så som sjukfrånvaro, semesterersättning, VAB och övertid
 • Justera för reseräkningar och traktamente
 • Utbetalning av skattesatser och sociala avgifter
 • Upprätta av personalregister
 • Ordna med bokföringsunderlag
 • Besvara pensionsfrågor

Varför anställa en redovisningskonsult?

 • En redovisningskonsult känner till en mängd avdragsgilla kostnader vilket kan hjälpa företaget att spara pengar!
 • Du slipper lägga oavlönad tid på pappersarbete och kan istället fokusera på sånt som generar pengar och får företaget att växa.
 • Du undviker vanliga misstag och ökar chansen att det blir rätt med en gång. Misstag eller förseningar resulterar inte allt för sällan i en avgift.
 • Du sparar mängder med tid på att hålla dig uppdaterad om regler och lagändringar - något som en redovisningskonsult måste.

Pris för redovisningstjänster i Uppsala

Pris på redovisningstjänster i Uppsala kan skilja sig mycket åt. Främst sätts priset beroende på uppgiftens omfattning, och mer specifikt hur många timmar som förväntas gå åt för att färdigställa jobbet. Men pris kan också variera beroende på vilken byrå man väljer. Oftast är de större byråerna något dyrare att anlita än mindre eller enskilda redovisningskonsulter. För att undvika att betala för mycket är det bra att undersöka marknaden. Det gör du bland annat genom att samla in offerter från flera byråer. Därmed får du värdefull kunskap om marknadsvillkoren och kan då avgöra om den redovisningskonsult du föredrar ligger på en rättvis prisnivå. Det kan i bästa fall också användas till att förhandla om priset.

Så fungerar Ageras

Ageras är specialister på att förmedla ekonomiuppdrag mellan våra klienter och ekonomer verksamma i redovisningsbranschen. Vi filtrerar fram redovisningsbyråer i Uppsala på mindre än 48 timmar och hjälper dig få offerter från dessa. Såhär går det till:

 1. Skriv in information om ditt företag och vad du/ni önskar hjälp med.
 2. Vi granskar ditt ärende och börjar sedan söka efter redovisningsbyråer som överensstämmer med ditt företags specifika behov.
 3. Inom loppet av 48 timmar mottar du upp emot 3 gratis och ej förpliktigande erbjudanden.

Prova på Ageras kostnadsfria tjänst och motta matchningar inom 48 timmar!