Få erbjudanden från 3 redovisningskonsulter

Gratis, oförpliktigat & inom 48 timmar

Ageras får kontakta mig via e-mail
Kundtjänst är tillgänglig på
08-40300102

Det finns många duktiga redovisningskonsulter där ute!

Sveriges största nätverk av redovisningskonsulter
Din chans till rätt matchning

Få ett rättvist pris
Offerter från flera redovisningsbyråer ger fördelaktig översikt av marknaden

Ta vara på möjligheten
Gratis och helt utan bindning

Så fungerar det

Steg 1
Fyll i formuläret
Beskriv ditt uppdrag och dina önskningar för matchningen. Därefter matchar vi ditt uppdrag med 3 duktiga redovisningskonsulter i din närhet.
Steg 2
Jämför villkor
Du kommer inom 48 timmar ha mottagit kontaktuppgifter till 3 redovisningskonsulter som matchar din uppdragsprofil. Det är sedan upp till dig att jämföra offerter.
Steg 3
Välj redovisningskonsult
Efter att du mottagit offerter från samtliga redovisningsbyråer väljer du helt enkelt den som passar dig bäst. Du är sedan redo att inleda ett samarbete med din nya redovisningskonsult.

Hitta rätt redovisningskonsult i Göteborg - helt kostnadsfritt

Kostnadsfritt och helt utan bindning

De senaste klienterna

EF verksamt med varierad verksamhet söker nytt samarbete med redovisningskonsult - Umeå med omnejd
#315179 Umeå
AB inom byggbranschen söker nytt samarbete med redovisningskonsult - Hela Sverige
#290575 Sävar
Enskild firma inom konsulttjänster söker samarbete med redovisningskonsult – Hela Sverige
#128274 Tavelsjö
Enskild firma inom taxibranschen söker redovisningskonsult - Umeå
#104279 Tavelsjö
Väletablerat AB söker redovisningskonsult avseende allt löpande, Umeå med omnejd
#90530 Umeå
GRATIS UPPDRAG! Ridlärare med enskild firma söker fullservicebyrå i Umeå.
#35984 Umeå

Redovisningen är en väsentlig del på ett företag och det är därför viktigt att den görs korrekt. Det kan en redovisningskonsult ordna, men att leta efter en redovisningsbyrå kan dock vara tidskrävande. Som tur är kan Ageras hjälpa dig!

Ageras är Nordens största förmedlingstjänst inom området för ekonomi och juridik. Vi har byggt upp ett brett nätverk av redovisningsbyråer för att kunna förse våra kunder med rätt typ av kompetens. Hittills har vi hjälpt många företag i Göteborg att hitta en redovisningsbyrå som matchar deras specifika behov. Genom att beskriva ditt uppdrag på vår hemsida kan vi hjälpa dig komma i kontakt med 3 redovisningskonsulter med rätt kompetens. Du kan räkna med att höra från dem inom loppet av 48 timmar.

Redovisning Göteborg

Göteborg är en företagstät stad med fokus på entreprenörskap och företagsverksamhet. Detta har bland annar bidragit till att många redovisningsbyråer placerat sig här. Ibland gör dock mängden byråer det svårt att välja eftersom man blir rädd för att välja fel. En del väljer då istället att själva sköta redovisningen, vilket ofta visar sig vara ett mer tidskrävande arbete än man först trott.

Oavsett om det gäller momsredovisning, lönehantering eller bokföring kan det bli krångligt för den som inte är utbildad räkenskapsförare. Med Ageras tjänst har du som företagare möjlighet att hitta redovisningsbyråer i Göteborg som matchar dina behov. Genom att beskriva ditt behov hjälper vi dig komma i kontakt med passande redovisningskonsulter i Göteborg inom loppet av 48 timmar. Kom i kontakt med en seriös redovisningskonsult nu – fyll i formuläret på sidan.

Redovisningens syfte

I Sverige behöver alla företag redovisa sina räkenskaper. Vad den ska innehålla regleras av årsredovisning- och bokföringslagen. Vidare har redovisningen ett flertal syften. Först och främst ska den på ett rättvist sätt visa upp ekonomisk information av intresse för intressenter. Intressenter kan vara allt från Göteborgs kommun till kreditutgivare, investerare eller företagsledning. Redovisningen fungerar också som ett skatteunderlag samt lägger grunden för det bokslut som görs i slutet av varje räkenskapsår.

Redovisning behöver inte bara vara ett nödvändigt ont. Den hjälper också företaget självt att få en översikt över den ekonomiska hälsan. Kanske upptäcker man varningstecken någonstans. Redovisningen kan då vara ett första steg till att komma upp med en handlingsplan för att justera och förbättra de delar som fungerar mindre bra. Ett välmående företag kan å andra sidan använda redovisningen till att förbättra sina kreditavtal eller locka till sig investerare.

Anlita en auktoriserad redovisningskonsult i Göteborg

Redovisningskonsulter ser till att räkenskaperna är i ordning och ger råd kring hur man ska sköta ekonomin i sitt bolag. Du kan också anlita en redovisningskonsult för att t.ex. ta hand om bokföring, bokslut eller lönehantering. När du anställer en redovisningskonsult bör du tänka över om du är i behov av en auktoriserad redovisningskonsult. Det kan nämligen skilja sig något åt kunskapsmässigt mellan en auktoriserad och en icke auktoriserad redovisningskonsult. En auktoriserad redovisningskonsult har en gedigen ekonomisk utbildning och många års erfarenhet. För att få kalla sig auktoriserad behövs nämligen ett godkännande från Svenska redovisningskonsulternas riksförbund (SRF) och FAR som är branschorganisationen för revisorer och rådgivare. En auktoriserad redovisningskonsult kan vara något dyrare, men du får å andra sidan ett bevis på att denne både är erfaren och seriös.

Redovisningen till grund för årsredovisning och bokslut

Redovisningen ligger till grund för årsredovisning, skatt och bokslut. I huvudsak består den av två delar, balans- och resultatrapporten, men den kan också innehålla noter och förvaltningsberättelse. Dessa delar ligger sedan till grund för årsredovisningen eller bokslutet. Bokslutet är en sammanställning av den redovisning som gjorts under året och görs i slutet av varje räkenskapsår. Om du ska göra ett förenklat bokslut, vanligt årsbokslut eller en årsredovisning beror på vilken typ av företagsform det gäller. För den som driver en mindre enskild firma kan ett förenklat bokslut räcka gott och väl.

Årsbokslut eller årsredovisning

Årsredovisning och årsbokslut ska upprättas av de flesta större bolag. Det som skiljer de två åt är förvaltningsberättelsen, som är en del av en årsredovisning. Förvaltningsberättelsen är en offentlig handling och finns till för att ta upp sådant som inte presenterats i balansräkningen, resultaträkningen eller noterna. Man kan säga att förvaltningsberättelsen går mer in på djupet och förklarar resultat och räkenskapsåret på ett rättvist rätt. Det är dock långt ifrån alla företag som behöver upprätta en förvaltningsberättelse. På Bolagsverket kan man läsa mer om vad som gäller för ditt företag.

Förenklat årsbokslut

Det förenklade bokslutet är guld värt för många egenföretagare. Den stora skillnaden mellan ett förenklat årsbokslut och vanliga årsbokslut är att mängden information som behövs är mindre. På det sättet sparar man mycket tid. Förenklade bokslut gäller för enskilda firmor med omsättning under 3 miljoner kronor. Omsätter du mer är det ett vanligt bokslut eller en årsredovisnings som gäller.

Löneadministration Göteborg

Det administrativa arbetet kring löner kan till en början verka simpelt, men allt eftersom berget av reseräkningar, VAB dagar och semesterersättningar växer blir det svårare att hantera. När det kommer till löneadministration är det ur flera perspektiv viktigt att det blir rätt från början. Annars riskerar man irriterade medarbetare eller ett samtal från Facket.

Det finns en rad fördelar med att låta en extern redovisningsbyrå sköta lönerna. En stor fördel är att man kan vara säker på att lönerna blir betalda i tid. En redovisningskonsult har alltid någon som kan hoppa in och sköta utbetalningar ifall att denne av någon anledning skulle vara frånvarande. En annan fördel är att man slipper oroa sig över att löneinformation kommer ut och avundsjuka uppstår.

I Göteborg finns många byråer som är både helt och delvis specialiserade på löneadministration. Att ta hjälp av en redovisningskonsult behöver inte bli en dyr utgift utan i många fall räcker det att ta hjälp några timmar i månaden.

En löneadministratör eller redovisningskonsult kan hjälpa dig med hanteringen av:

 • Oregelbundna lönepåverkare så som sjukfrånvaro, semesterersättning, VAB, övertid och OB-tillägg
 • Reseräkningar och traktamente
 • Skattesatser och sociala avgifter
 • Upprättande av personalregister
 • Skapa bokföringsunderlag
 • Frågor kring pensionen

Varför ska jag anställa en redovisningskonsult?

 • En redovisningskonsult utför jobbet snabbare
 • Du undviker kostsamma och tidsödande misstag i redovisningen
 • Medens redovisningskonsulten sköter räkenskaperna kan du fokusera på att ta företaget till nya höjder
 • En redovisningskonsult vet vilka avdragsgilla kostnader som ditt företag kan dra nytta av. Därför kan hen hjälpa företaget att spara pengar.

Pris

Pris på redovisningstjänster skiljer sig beroende på en rad olika faktorer. Bland annat beror det på erfarenhet, auktorisation, uppdragets omfattning samt vart i landet du befinner dig. En viss konkurrens håller prisnivån i schack och gör det möjligt för fler att ta hjälp från redovisningsbyråer. Det man ska tänka på innan man bestämmer sig för att anlita en redovisningskonsult i Göteborg är att tänka igenom samtliga faktorer, alltså inte bara pris. Att bara gå på pris kan bli kostsamt i längden eftersom du riskerar att ha översett andra faktorer.

Så fungerar Ageras

Ageras förmedlar ditt ekonomi- och redovisningsuppdrag till ekonomer som är verksamma i redovisningsbranschen. Vi filtrerar fram redovisningsbyråer i Göteborg som passar in på din uppdragsbeskrivning och som är villiga att lämna offert. Sådär går det till:

 1. Beskriv ditt uppdrag och lämna kontaktinformation för det ärende du önskar få hjälp med.
 2. Vi granskar ditt ärende och återkommer sedan med förslag på redovisningsbyråer som stämmer överens in på din uppdragsbeskrivning.
 3. Inom 48 timmar mottar du upp emot 3 gratis och oförpliktiga matchningar på byråer som är villiga att lämna offert.