Kundtjänst är tillgänglig på
08-40300102

Därför du ska använda Ageras när du letar redovisningsbyrå i Göteborg

Sveriges största nätverk av redovisningskonsulter
Din chans till rätt matchning

Få ett rättvist pris
Offerter från flera redovisningsbyråer ger dig en bra översikt av marknaden

Ta vara på möjligheten
Gratis och helt utan bindning

Så fungerar det

Steg 1
Fyll i formuläret
Beskriv ditt uppdrag och dina önskningar för matchningen. Därefter matchar vi ditt uppdrag med 3 duktiga redovisningskonsulter i din närhet.
Steg 2
Jämför villkor
Du kommer inom 48 timmar ha mottagit kontaktuppgifter till 3 redovisningskonsulter som matchar din uppdragsprofil. Det är sedan upp till dig att jämföra offerter.
Steg 3
Välj redovisningskonsult
Efter att du mottagit offerter från samtliga redovisningsbyråer väljer du helt enkelt den som passar dig bäst. Du är sedan redo att inleda ett samarbete med din nya redovisningskonsult.

Hitta rätt redovisningskonsult i Göteborg - helt kostnadsfritt

Kostnadsfritt och helt utan bindning

De senaste klienterna

En potentiell kund har sett din profil och begär ett möte med dig.
#461731 Göteborg
AB söker samarbete med redovisningskonsult - Digitalt
#444279 Umeå
AB verksamt inom sjukvårdsbranschen söker första samarbetet med redovisningskonsult - Hela Sverige
#345281 Umeå
EF verksamt med varierad verksamhet söker nytt samarbete med redovisningskonsult - Umeå med omnejd
#315179 Umeå
AB inom byggbranschen söker nytt samarbete med redovisningskonsult - Hela Sverige
#290575 Sävar
Enskild firma inom konsulttjänster söker samarbete med redovisningskonsult – Hela Sverige
#128274 Tavelsjö
Enskild firma inom taxibranschen söker redovisningskonsult - Umeå
#104279 Tavelsjö
Väletablerat AB söker redovisningskonsult avseende allt löpande, Umeå med omnejd
#90530 Umeå
GRATIS UPPDRAG! Ridlärare med enskild firma söker fullservicebyrå i Umeå.
#35984 Umeå

Redovisning och bokföring för företag, enskilda firmor och privatpersoner

Redovisningen är en väsentlig del på ett företag och det är därför viktigt att den görs korrekt. Det kan en redovisningskonsult ordna, men att leta efter en redovisningsbyrå kan dock vara tidskrävande. Som tur är kan Ageras hjälpa dig!

Redovisning Göteborg

Göteborg är en företagstät stad med fokus på entreprenörskap och företagsverksamhet. Det är därför inte konstigt att många redovisningsbyråer valt att etablera sig här. Det stora antalet byråer kan dock göra det svårt för företagare att välja rätt. Att ta första bästa redovisningsbyrå kan till exempel innebära dyra kostnader och att man får en konsult med fel kompetens. Många väljer därför att sköta redovisning och bokföring själva. Ett beslut som i många fall visar sig innebära mer tidskrävande arbete än vad man först trott.

För är man inte utbildad redovisningsekonom så tar det tid att hantera allt från momsredovisning till lönehantering och bokföring.

Med Ageras tjänst har du som företagare möjlighet att hitta en redovisningsbyrå i Göteborg som matchar dina behov.  Beskriv ditt behov så hjälper vi dig komma i kontakt med passande konsulter i Göteborg inom loppet av 48 timmar. Kom i kontakt med en seriös redovisningsekonom nu – fyll i formuläret på sidan.

Vad har redovisning för syfte?

I Sverige ska alla företag redovisa sina räkenskaper. Vad den ska innehålla regleras av årsredovisning- och bokföringslagen. Vidare har redovisningen ett flertal syften. 

Först och främst ska den på ett rättvist sätt visa upp ekonomisk information av intresse för intressenter. Intressenter kan till exempel vara:

 • Göteborgs kommun
 • Kreditutgivare
 • Företagsledning
 • Investerare
 • m.fl. 

Redovisningen fungerar också som skatteunderlag samt lägger grunden för det bokslut som görs i slutet av varje räkenskapsår.

Redovisning kan vara till stor nytta för företag. Till exempel hjälper den företag att själva få en bättre överblick över ekonomin. Kanske upptäcker man saker man annars skulle ha missat? Redovisningen kan då vara ett första steg till att skapa en handlingsplan för att förbättra de delar som fungerar mindre bra. 

Ett välmående företag kan å andra sidan bruka sin redovisning till att få bättre krediter eller locka till sig investerare. 

Anlita en auktoriserad redovisningsbyrå i Göteborg

Redovisningsbyrån ser till att räkenskaperna är i ordning och ger råd kring hur man ska sköta ekonomin i sitt bolag. De har också ofta hand om allt från bokföring och bokslut till hantering av löner. 

Innan du anställer en redovisningskonsult bör du tänka över om du är i behov av en auktoriserad redovisningskonsult. Det kan nämligen skilja sig något åt i fråga om kunskap och erfarenhet mellan en auktoriserad och en icke auktoriserad redovisningskonsult. En auktoriserad redovisningskonsult har en gedigen ekonomisk utbildning och lång erfarenhet. För att få kalla sig auktoriserad behövs nämligen ett godkännande från Svenska redovisningskonsulternas riksförbund (SRF) och branschorganisationen för revisorer och rådgivare (FAR). En auktoriserad redovisningskonsult kan vara något dyrare. Men du får å andra sidan ett bevis på att denne både är erfaren och seriös.

Vi förmedlar även uppdrag till auktoriserade revisorer i Göteborg och övriga Sverige. 

Redovisningen ligger till grund för årsredovisning och bokslut

Redovisningen ligger till grund för årsredovisning, skatt och bokslut. I huvudsak består den av två delar: balans- och resultatrapporten. Dock kan den också innehålla noter och förvaltningsberättelse. Dessa delar ligger sedan till grund för årsredovisningen eller bokslutet. Bokslutet är en sammanställning av den redovisning som gjorts under året. Denna görs i slutet av varje räkenskapsår. Om du ska göra ett förenklat bokslut, vanligt årsbokslut eller en årsredovisning beror på vilken typ av företagsform det gäller. För den som driver en mindre enskild firma kan ett förenklat bokslut räcka gott och väl.

Upprätta årsbokslut eller årsredovisning

Årsredovisning och årsbokslut ska upprättas av de flesta större bolag. Det som skiljer de två åt är förvaltningsberättelsen. Förvaltningsberättelsen är en del av årsredovisningen som är offentlig handling och finns till för att ta upp sådant som inte presenterats i balansräkningen, resultaträkningen eller noterna. Lite förenklat kan man säga att förvaltningsberättelsen går mer in på djupet och förklarar resultat och räkenskapsåret på ett rättvist rätt. Det är dock långt ifrån alla företag som behöver upprätta en förvaltningsberättelse. På Bolagsverket kan man läsa mer om vad som gäller för ditt företag.

Detta gäller för förenklat årsbokslut

Det förenklade bokslutet är guld värt för många med eget företag. Den stora skillnaden mellan ett förenklat årsbokslut och vanliga årsbokslut är att mängden information som behövs är mindre. På så vis sparar man mycket tid. Förenklade bokslut gäller för enskilda firmor med omsättning upp till 3 miljoner kronor. Omsätter du mer är det ett vanligt bokslut eller en årsredovisnings som gäller.

Löneadministration Göteborg

Det administrativa arbetet kring löner kan till en början verka simpelt. Men allt eftersom berget av resekvitton, VAB dagar och semesterersättningar växer till sig blir det svårare att hantera. När det kommer till löneadministration är det ur flera perspektiv viktigt att det blir rätt från början. Annars riskerar man irriterade medarbetare eller ett samtal från Facket.

Det finns en rad fördelar med att låta en extern redovisningsbyrå sköta lönerna. Till att börja med kan man vara säker på att lönerna blir betalda i tid. En redovisningskonsult har alltid någon som kan hoppa in och sköta utbetalningar ifall att denne av någon anledning skulle vara borta En annan fördel är att man slipper oroa sig över att information om löner läcker ut och skapar osämja bland medarbetarna. 

I Göteborg finns många byråer som är både helt och delvis inriktar sig på löneadministration. Att ta hjälp av en redovisningskonsult behöver inte bli en dyr utgift. I många fall räcker det att ta hjälp några timmar i månaden.

En löneadministratör eller redovisningskonsult kan hjälpa dig med hanteringen av:

 • Oregelbundna lönepåverkare som till exempel sjukfrånvaro, semesterersättning, VAB, övertid och OB-tillägg
 • Reseräkningar och traktamente
 • Skattesatser och sociala avgifter
 • Upprättande av personalregister
 • Skapa bokföringsunderlag
 • Frågor kring pensionen

Varför ska jag anställa en redovisningskonsult?

 • En konsult från redovisningsbyrå utför jobbet snabbare
 • Du undviker dyra och tidsödande misstag i redovisningen
 • Redovisningskonsulten sköter räkenskaperna så att du kan fokusera på att ta företaget till nya höjder
 • En redovisningskonsult vet vilka avdragsgilla kostnader som ditt företag kan dra nytta av. Därför kan hen hjälpa företaget att spara pengar.

Pris för bokföring- och redovisningstjänster

Hur mycket det kostar att ta in en konsult från en redovisningsbyrå beror på. Till exempel spelar faktorer som erfarenhet, auktorisering, uppdragets omfattning samt var i landet du är baserad in på priset. Befinner du dig i någon av Sveriges större städer, som till exempel Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Örebro, så finns det en viss konkurrens som håller priserna i schack. Detta leder i sin tur till att fler företagare kan få hjälp från redovisningsbyråer. 

Innan man bestämmer sig för att anlita en redovisningskonsult i Göteborg bör man dock tänka igenom samtliga faktorer, alltså inte bara pris. Att bara gå på pris kan bli kostsamt i längden eftersom du riskerar att ha översett andra faktorer.

Få offerter från 3 redovisningsbyråer i Göteborg med rätt kompetens för ditt företag

Letar du redovisningsbyrå i Göteborg? Ageras är Göteborgs och Nordens största förmedlingstjänst inom området för ekonomi och juridik. Vi har byggt upp ett brett nätverk av redovisningsbyråer och konsulter för att kunna förse våra kunder i Göteborg med rätt typ av kompetens. 

Oavsett om du har hand om ekonomin på ett stort aktiebolag, driver småföretag eller behöver hjälp med redovisning och bokföring för din enskilda firma så har vi rätt konsulter för dig.  Att hitta redovisningsbyrå eller bokföringsbyrå i Göteborg har aldrig varit enklare.  

Varför ska vi hitta en redovisningskonsult till dig:

 • Du sparar tid

Du behöver inte lägga tid på att leta efter redovisningsbyråer eller redovisningskonsulter i Göteborg och invänta offerter. Låt dem komma till dig.

 • Du sparar pengar

När vi hjälper dig att hitta offerter, vet konsulterna att de konkurrerar med andra redovisningsbyråer, vilket i sin tur ger dig bra offerter.

 • Det är helt gratis

Det är gratis att använda vår förmedlingstjänst. Dina 3 offerter innebär inga förpliktelser. Det är upp till dig om du vill anlita någon av byråerna.

Så fungerar Ageras

Ageras förmedlar ditt bokförings- och redovisningsuppdrag till ekonomer som är verksamma i redovisningsbranschen. Vi filtrerar fram redovisningsbyråer i Göteborg som passar in på din uppdragsbeskrivning och som är villiga att lämna offert. Såhär går det till:

 1. Beskriv ditt uppdrag och lämna kontaktinformation för det ärende du önskar få hjälp med.
 2. Vi granskar ditt ärende och återkommer sedan med förslag på redovisningsbyråer i Göteborg som stämmer överens in på din uppdragsbeskrivning.
 3. Inom 48 timmar mottar du upp emot 3 gratis och oförpliktiga matchningar på byråer som är villiga att lämna offert.